Kontrol cihazı olmadan oynayabileceğiniz en iyi 10 sanal gerçeklik oyunu

Kontrol cihazı olmadan oynayabileceğiniz en iyi 10 sanal gerçeklik oyunu

Artırılmış ve sanal gerçeklik oyunları her geçen gün daha popüler bir hale gelmeye devam ediyor. Özellikle bu oyunların mobil cihazlarda da oynanabilmesi sayesinde geniş kitlelere ulaşabildiklerini de belirtelim. Buradaki asıl problem ise pek çok sanal gerçeklik oyununu oynamak için bir kontrolcüye ihtiyaç duymamız. Bu haberimizde ise kontrolcüye ihtiyaç duymadan oynayabileceğiniz en iyi 10 sanal gerçeklik oyununu sıralıyoruz.

Smash Hit

Hayatına bir mobil oyun olarak başlayan Smash Hit, ilerleyen dönemlerde ise bir sanal gerçeklik oyununa dönüştü. Oldukça basit bir oynanışa sahip olan Smash Hit, Android, iOS ve Oculus platformlarında mevcut durumda. Android ve iOS için ücretsiz olan Smash Hit, Oculus için ise 2,99 dolar fiyat etiketine sahip. Sürükleyici bir oynanışa sahip olan Smash Hit, sonsuz oynanış mantığına sahip. Dilerseniz Smash Hit oyununu Android için buradan, iOS için buradan ve Oculus için ise buradan indirebilirsiniz.

VR Roller Coaster

Oyun ekosisteminin en iyi Roller Coaster oyunlarından biri olan VR Roller Coaster, sadece Android platformu için ücretsiz olarak sunulmuş durumda. Kullanıcısına 60 farklı harita seçeneği sunan VR Roller Coaster, 10 adet Roller Coaster seçeneği de sunuyor. Dilerseniz VR Roller Coaster oyununu Android için buradan indirebilirsiniz.

Deep Space Battle VR

Uzay temalı bir aksiyon oyunu olan Deep Space Battle VR, tıpkı VR Roller Coaster gibi sadece Android platformu için kullanıma sunulan uygulamalardan. Google Cardboard VR ile de oynanabilen Deep Space Battle VR, herhangi bir kontrolcüye ihtiyaç duymadan oynanabiliyor. Dilerseniz Deep Space Battle VR oyununu buradan indirebilirsiniz.

End Space VR for Cardboard

Tıpkı Deep Space Battle VR oyunu gibi uzay temalı bir aksiyon oyunu olan End Space VR for Cardboard, Deep Space Battle VR oyunundan farklı olarak iOS platformu için geliştirildi. Konsol kalitesinde grafikler sunduğunu iddia eden End Space VR for Cardboard, 1 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

VR X-Racer

Listemizdeki yarış oyunlarından olan VR X-Racer, hem iOS hem de Android platformlarında mevcut durumda. Sadece kullandığınız sanal gerçeklik cihazını sağa veya sola çevirerek oynayabileceğiniz VR X-Racer oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Trooper 2

Bir FPS oyunu olarak karşımıza çıkan Trooper 2, özellikle Shooter oyunu sevenler için başarılı bir alternatif. Sadece Android platformu için kullanıma sunulan Trooper 2, grafik kalitesi anlamında rakiplerinin gerisinde kalıyor. Dilerseniz Trooper 2 oyunu Android için buradan indirebilirsiniz.

Snow Strike VR

Listemizin en ilginç oyunlarından biri olan Snow Strike VR, sanal olarak kar topu oynamanıza olanak sunuyor. Kullanıcısına 180 derecelik bir görüş açısı sunan Snow Strike VR, hem Android hem de Oculus platformu için kullanılabilir durumda. Snow Strike VR oyununu Android için buradan, Oculus için ise buradan indirebilirsiniz.

Darknet

Cyberpunk temalı bir bulmaca oyunu olan Darknet, sanal dünyada çalışan bir hacker olmanıza olanak tanıyor. Android, Steam, Oculus ve PlayStation Store'da satışa sunulan Darknet, platform desteği açısından listemizdeki en zengin oyunlardan. Bulmaca oyunu seven kullanıcılar için başarılı bir alternatif olan Darknet, 10 ve 15 dolar fiyat etiketlerine sahip.

VR Street Jump

Oldukça popüler bir mobil oyun olan Crossy Road'a çok benzeyen VR Street Jump, zıplayarak karşıdan karşıya geçtiğiniz oldukça basit bir oyun. Hem iOS hem de Android platformları için mevcut durumda olan oyunun tamamen ücretsiz olduğunu da ekleyelim. Dilerseniz VR Street Jump oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Highway Traffic 360

Yollarda otomobil sürebileceğiniz ve oldukça basit bir oynanış mantığına sahip olan Highway Traffic 360, sadece Android platformu için kullanıma sunuldu. Google Cardboard ile oldukça kolay bir şekilde oynanabilen Highway Traffic 360 oyununu Android için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.