Otonom araçlara veri sunan Vinli, 13,5 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araçlara veri sunan Vinli, 13,5 milyon dolar yatırım aldı

Bağlantılı araç platformu Vinli bugün B serisini 13.5 milyon dolar ile kapattığını duyurdu. Şirket bu yeni yatırımı, mobilize hizmetlerini ve entegrasyonlarını yaygınlaştırmak için kullanacak. Yeni yatırımcıların yanı sıra daha önce platforma katkıda bulunan yatırımcıların yer aldığı yatırım turu sonucunda Vinli'nin değerlemesi 20 milyon doların üzerine çıktı.

Akıllı konseptiyle hem kullanıcıların hem de girişim ekosisteminin dikkatini çeken Vinli'nin 2019'daki odak noktası, otomobil üreticilerine ve ulaşım sağlayacılarına derin veri istihbaratı sunmak. Otonom araçları konusunda yaşanan gelişmeleri düşündüğümüze Vinli'nin kendini dönüştürmek adına akıllı adımlar attığını söyleyebiliriz.

Şirketin CEO'su Mark Haidar ise yatırımla ve endüstriyle ilgili şunları söyledi:

"Yatırım, sektördeki yerimizi doğruluyor. Son beş yılda, endüstrinin geliştiğini ve dijital hizmetler tarafından yönlendirilen bir sektöre doğru evrildiğini gördük. Günümüzde şirketler, yalnızca artan sayıda veri kaynağını desteklemek için değil, aynı zamanda son müşterilerine birden fazla hizmet teklifi sunmak için uygulanabilir veri çözümlerine ihtiyaç duyuyor. Büyük filoların ve otomobil üreticilerinin akıllı veri istihbaratına erişimini kolaylaştırmaya odaklandık. Bu iş ortaklarının ölçeklendirmesine yardımcı olmak ve bu konuda  başarılı olmak Vinli'de en çok görmek istediğimiz şey."

Son yatırım turuyla birlikte Vinli, platformunu elektrikli araçlarla entegre etmek istiyor ve pazarı değerlendirmek için enerji şirketi E.ON'a yöneliyor. Vinli elektrikli mobilite ve elektrikli araç filoları için sunduğu hizmetleri  yaygınlaştıracağını ifade ediyor.

Henüz çok faaliyet gösterilmeyen bir pazara adım atmayı tercih eden Vinli, bağlantılı araçların artışıyla birlikte ortaya çıkacak olan ihtiyaçları şimdiden gidermeyi hedefliyor. Bu da bize gelecekte Vinli'nin daha fazla büyüme kaydedeceğini ve araçlara yönelik derin bir veri tabanına sahip olacağını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.