2019'da 59 yeni emoji geliyor

Oxford Dictionaries'in (Oxford Sözlüğü) yılın kelimesini "Emoji" seçmesinin ardından nerdeyse 3,5 yıl geçti. Bu sembolik resimler artık birçoğumuzun hislerini, düşüncelerini, fikirlerini paylaşmada önemli bir araç.

Emoji deyince akla gelen ilk kurumlardan birisi şüphesiz Unicode. Geçtiğimiz Haziran'da Unicode Emoji 11.0 güncellemesi ile 157 farklı emojiyi meraklısı ile buluşmasına yeşil ışık yakan şirket, daha fazla kullanıcıyı temsil edebilmek için emoji dünyasına yeni karakterler ekliyor.

Unicode, onayladığı emoji sayısını 59 olarak belirtiyor. Ancak karakterlerin türlerindeki küçük farklılıklar hesaba katıldığında bu sayı 230'a ulaşıyor. Öncesinde üçüncü bir cinsiyetin dahil olduğu emojilerde bu sefer aynı cinsten farklı ten rengine sahip insanların el ele tutuştuğuna şahit oluyoruz.

Öte yandan emoji hayvan dünyasında da önemli bir büyüme söz konusu. Filamingo, tembel hayvan gibi yaban hayatı temsil eden hayvanlara da yeni sürümde yer var. Dünya mutfağından ise falafelin yanı sıra Waffle da resimlendirilmiş.

Bu arada bu görsellerin örnek emojiler olduğunu hatırlatalım. Bildiğiniz üzere emojiler, kullandığınız servis ve aygıta göre farklılık gösterebiliyor. Son olarak yeni emojilerin tam listesine göz atabilmeniz için yeni emojilere yönelik linki buraya bırakalım.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.