Unity vs Unreal Engine! Hangisi doğru tercih?

Unity vs Unreal Engine! Hangisi doğru tercih?

Oyun motorları arasındaki soğuk savaş şiddetlenerek devam ediyor. Unreal Engine oyun motorunun geliştiricisi olan Epic Games ve Improbable'ın 25 milyon dolarlık yatırım fonu ile Unity tekelini yıkmayı planladığını sizlere geçtiğimiz ay aktarmıştık. Yaklaşık iki hafta önce ise Crytek firması da Improbable ve Epic Games arasında yapılan iş birliğine dahil olmuştu. Bu haberimizde ise Unity ve Unreal Engine oyun motorlarının artılarına ve eksilerine yakından bakacağız.

Grafik ve görsel kalitesi

İki oyun motorunu ayıran alanların başında görsel ve grafik kaliteleri geliyor. Unreal Engine oyun motoru yüksek kaliteli grafiklere oldukça kolay bir şekilde erişmenizi sağlarken Unity oyun motoru ise benzer grafik kalitelerine ulaşmak için çok daha fazla zahmet gerektiriyor. Kısacası grafik seviyesi daha üst kalitede olan bir oyun geliştirmek istiyorsanız oyun motoru olarak Unreal Engine'i kullanmak daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

Üreteceğiniz oyun hangi cihazlar tarafından kullanılacak?

Unity ve Unreal Engine oyun motorlarının ayrıldığı ilk konu geliştirilecek olan oyunların hangi platform için üretilecek olmaları. Eğer el konsolları veya akıllı telefonlar gibi işlem gücü nispeten daha düşük platformlar için oyun geliştirmek istiyorsanız Unity oyun motoru çok daha kullanışlı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Eğer daha yüksek donanım ve işlem gücüne sahip olan platform ve cihazlar için oyun üretmeyi hedefliyorsanız ise Unreal Engine oyun motoru ön plana çıkıyor.

Takımınız kaç kişiden oluşuyor?

Geliştirmeye hazırlandığınız oyun üzerinde çalışan kalabalık bir takıma sahipseniz Unreal Engine oyun motoru sizin için daha mantıklı bir tercih. Daha karmaşık bir yapıya sahip olan Unreal Engine, kalabalık takımlar tarafından daha kolay bir şekilde kullanılabilir. Unity oyun motoru ise daha küçük takımlar veya tek başına oyun geliştirmek isteyen kullanıcılar için daha başarılı bir alternatif.

Görsel bir sanatçı mısınız yoksa geliştirici mi?

Eğer oyunun görsel tasarımları konusunda çalışan bir sanatçıysanız Unreal Engine sizin için kullanması daha kolay olan bir oyun motoru olabilir. Geliştiriciler ise daha çok Unity oyun motorunu tercih ediyorlar. Her iki oyun motoru da benzer işlevsellik ve yapabilecekleri açısından benzer teknolojiler sunsalar da bunu farklı yollardan yapıyorlar. Unreal Engine daha çok büyük oyunlar için tercih edilirken Unity ise daha çok bağımsız oyun geliştiricileri tarafından tercih ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.