Amazon'un, PillPack ve Ring'i ne kadara satın aldığı yayımlandı

Amazon'un, PillPack ve Ring'i ne kadara satın aldığı yayımlandı

Konu satın alımlara geldiğinde geçtiğimiz yıl adından 6 farklı şirkete yatırım yapmakla söz ettiren Amazon'un en dikkat çeken girişimleri şüphesiz Ring ve PillPack'ti. Biri ev güvenliği diğeri dijital sağlık konusunda hizmet veren girişimlerin ortak noktalarından biri satın alım miktarları. Teknoloji devi, bu iki girişimi bünyesine katabilmek için hatırı sayılır paralar ödedi.

Kaynaklar geçtiğimiz Şubat ayında Ring'i satın alan Amazon'un 1 milyar dolardan fazla nakit parayı gözden çıkardığını belirtmişti. Ancak gerçek meblağ Amazon'un SEC raporunda çıktı. Raporda, Ring için yaklaşık 839 milyon dolar ödendiği belirtiliyor.

Ring ile şirket özellikle akıllı zil konusunda Google ve Apple ile rekabet etmede üstünlük sağlamayı hedeflerken, Amazon Hardware Event'te Ring'e ait yeni bir ürün tanıtmıştı. Satın alımdan kısa sonra tanıtılan yeni ürün Amazon'un bu konuda ne kadar hızlı olmak istediğinin de bir göstergesiydi.

Öte yandan geçtiğimiz Haziran ayında PillPack ile el sıkışan Amazon, internetten reçeteli ilaç satışı başlatmak için dev bir adım atmıştı. Rapora göre Pillback 753 milyon dolara Amazon'un oldu. Satın alma ile Amazon dijital kanallardan ilaç dağıtım sektörüne girerken, Jeff Bezoff de büyük bir isteğini yerine getirmiş oldu.

Bugüne döndüğümüzde ise Amazon, 2019'da, her ikisi de Amazon Web Hizmetleri bulut birimi aracılığıyla şimdiye kadar iki satın alma işlemi yaptı. Bunlardan biri Vancouver merkezli TSO Logic, diğer ise merkezi İsrail'de bulunan bir felaket kurtarma şirketi olan CloudEndure.

Anlaşmaların finansal şartları henüz açıklanmasa  da analistlerin,  Amazon'un 2019 satın almalarına yönelik bazı tahminleri var. Geekwire'a göre Susquehanna analisti Jack Micenko, Amazon'un emlak alanındaki “veri birliklerine” erişebilmek için Seattle merkezli  emlak komisyonculuğu girişimi Redfin'i satın almasını önerdi. 

Amazon'un 2018 yılında Ring ve PillPack'in yanı sıra More, Tapzo, Sqrrl ve OpenSCG'yi kendi şirketine kattı. Teknoloji şirketi şu ana kadarki en büyük yatırımını 2017'de Whole Foods'u  13,7 milyar dolara satın alarak yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.