Spotify, podcast girişimi Gimlet'i satın alabilir

Spotify, podcast girişimi Gimlet'i satın alabilir

Dünya genelinde 200 milyondan fazla aktif kullanıcısı ve 84 milyondan fazla premium üyesi ile Spotify, bugün 78 pazarda hizmet veriyor. 2018 dördüncü çeyrek gelirini 6 Şubat'ta açıklayacak şirket, son olarak geçtiğimiz Kasım ayında Orta Doğu'da ve Kuzey Afrika'da lokal dillerde deneyim sunmaya başlamıştı.

Dijital müzik dünyasında belirli bir olgunluğa ulaşan şirket bugünlerde ise podcast dünyasına adım atmak ile konuşuluyor. Recode'da yer alan bilgilere göre Spotify, Gimlet Media'ya 200 milyon dolardan fazla vermeye hazır. Geçtiğimiz yıl 70 milyon dolar yatırım alan Gimlet, podcastseverlerin yıllık 60 dolar vererek üye olabilecekleri bir platform.

Satın alma işlemi gerçekleşirse bu, Spotify ve Gimlet için önemli bir adım olacak. Zira Spotify ilk kez bir içerik şirketi satın alarak kendi sularını genişletirken, satın alma işlemi hala çok düşük gelir sağlayan podcast endüstrisindeki en büyük satın adımlardan biri olabilir.

Bu da teknoloji şirketi Apple ile yine başka bir alanda yine rakip olacağı anlamına geliyor. 2017'de  yaklaşık 315 milyon dolar gelirinde bir reklam modeline sahip podcast dünyasının hakim isminin Apple olduğunu paylaşalım. ABD'de 2017 yılında podcast dinleyen kişi sayısı 67 milyon iken dinleyici sayısının 2022 yılında 132 milyona ulaşması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.