Netflix, animasyon logosunu güncelledi

2018'in dördüncü çeyreğinde üye sayısını dünya genelinde 148 milyona ulaştıran Netflix, ülkemizde de son yıllarda adından daha fazla söz ettiriyor.  2010'dan beri istikrarlı bir şekilde büyüyen şirketin bu zaman diliminde içerikleri kadar dikkat çeken bir başka şey ise logosunda cömertçe yaptığı değişiklikler.

Logodaki en büyük değişiklik şüphesiz 2016 yılında oldu. Aralarında Türkiye'de dahil olmak üzere 130 yeni ülkeye açılan şirketin, daha minimalist bir o kadar da sade ve cesur bir logo seçimine gitmesi doğru bir adımdı.

Dijital yayın akışı sağlayan platform, bugünlerde dizilerin başına geçen kullanıcılarını güncellenmiş bir kimlik ile karşılaşıyor. Kimliğini animasyon logosunu güncelleyerek pekiştiren platform, bunu artık orijinal içeriklerine ait yeni bölümlerin başında gösteriyor.  Yenilenen animasyon logosunu geçtiğimiz günlerde sunan Netflix'in tanıdık sesi kalmaya devam ediyor.

Netflix, yayımladığı bir basın bülteninde,  güncellemeyi "bugün kim olduğumuzu yansıtan yepyeni bir görünüm ve his" olarak nitelendirdi. Öte yandan şirket, yeni tasarımda arka zeminin (kırmızı-beyaz logoya kıyasla) daha koyu olduğunu belirtti. Bunun Netflix izleyicilerinin evde, metroda ya da izlemeyi tercih ettiği herhangi bir yerde sürükleyici, sinema deneyimi yaşamayı teşvik etmeleri için tasarlandığı belirtildi. Yine ekranda gördüğümüz renkli çizgilerin ise içeriklerindeki çeşitliliği (diversity and variety) ortaya çıkardığını öne sürdü.

Netflix, 2018'de orjinal içeriklerine toplamda 12 milyar dolar bütçe ayırdı. Bu, 2017 yılına göre 6 milyar dolar daha fazla para harcaması anlamına geliyordu. Analistlere göre platformun içeriklerine yapacağı harcamanın bu yıl 15 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.