TikTok'un reklam modelleri belli oldu

Yakaladığı hızlı büyüme ile dikkat çeken TikTok uygulamasının reklam sunumunun basına sızmasıyla reklam modelleri açığa çıktı. Avrupa'nın büyük reklam ajanslarından birine gönderilen bu sunum, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya'daki verileri ve cinsiyet dağılımını da içeriyor.

Sunumda yer alan sayfaların 2018 Kasım tarihli olduğunu belirtelim. Sunuma göre TikTok için başı çeken pazarlar Almanya ve Fransa. Uygulamanın Almanya'da 4.1 Milyondan fazla aylık aktif kullanıcı bulunurken bur rakam Fransa için 4 milyondan fazla olarak öne çıkıyor. Video görüntülemesinin Almanya'da ortalama 6.5 milyar, Fransa'da ise ortalama 5 milyar olduğunu eklemekte fayda var.

Birleşik Krallık 3.7 milyondan fazla kullanıcı ve  5 milyar video görüntülemesi ile  Almanya ve Fransa'yı takip ediyor. Birleşik Krallık'tan sonra ise 2.7 milyondan fazla kullanıcı ve 3 Milyar video görüntülemesi ile İspanya, 2.4 milyon kullanıcı ve 3 milyar video görüntüleme ile İtalya geliyor.

Hatırlarsanız geçen yaz TikTok'ın ana şirketi ByteDance, uygulamanın 500 milyon aylık aktif kullanıcı barajını aştığını açıklamıştı. Analistler ise piyasaya sürüldüğü 2016'dan bu yana uygulamanın toplam 800 milyon indirmeye geçtiğini tahmin etmekte. ByteDance'in Musically'yi satın almasının ardından iki uygulamayı birleştirmesiyle çoğunluğu ABD'li olan 60 milyon kullanıcı da TikTok'ta yerini aldı.

TikTok'un durdurulamaz büyümesi, tüm sosyal ağ ekosistemini etkisi altında alırken, Avrupa'daki istatistiklere yakından bakmakta fayda var. Sunuma göre Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'daki TikTok kullanıcıları günde 8 kez uygulamayı açıyor, İtalya'daki ve İspanya'daki kullanıcılar ise günde 6 kez uygulamayı açıyor.

Birleşik Krallık kullanıcıları, günde ortalama 41 dakikalık kullanma süresiyle bu konuda diğer Avrupa ülkelerini geride bırakıyor. Fransa 40 dakika ile ikinci sırada yer alırken, Onu 32 dakika ile Almanya ve 34 dakika ile İtalya takip ediyor. Son sırada ise 31 dakika ile İspanya'nın yer aldığını belirtelim.

Avrupa'da uygulamayı kullananların cinsiyet dağılımına baktığımızda kadınların öne çıktığını görüyoruz. Kadınların kullanıcıların en baskın olduğu pazar 65:35 oranıyla İtalya ve İspanya. Kadın ve erkek kullanıcılar arasındaki en düşük fark ise 54:46 oranıyla Almanya'da görülüyor.

Sunumda bölgede satışa sunulması planlanan reklam modellerine de yer veriliyor. 4 reklam modelinin yer aldığı sunumda, ölçümlemelerin nasıl oldacağına da değiniliyor. Reklam modellerini ise Brand takeover,  haber kaynağına doğal (native) videoların yerleştirilmesi,  Hashtag Challenge ve 2019'da piyasa sürülerecek  2D lensler, 3D ve AR filtreler oluşturuyor.

Bu arada reklam ücretlerinin sunumda yer almadığını belirtelim. Ancak sabitlenmiş satın almalarda şirketin CPM başına 10 dolarlık ücretlendirmelerde bulunduğunu söylemekte sayfa var. Reklam modellerinin devreye girmesiyle birlikte TikTok'ın markaların gündemine oturacağını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.