Çin'e gizli belgeleri satan Apple çalışanı casusluk suçlaması ile tutuklandı

Çin'e gizli belgeleri satan Apple çalışanı casusluk suçlaması ile tutuklandı

Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan üzerinde çalışan 200 çalışanı ile yollarını ayırdığını ve projeyi sonlandırmaya hazırlandığını sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Kasım ayında ise bir Apple çalışanı casusluk suçlaması ile karşı karşıya kalmıştı.

İkinci casusluk suçlaması

Söz konusu çalışanın suçlandığı konu ise Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan'ın önemli bilgilerinin Çin'deki şirketlere yasa dışı yollar ile satılması. Bugün ortaya çıkan haberlere göre ise ikinci bir Apple çalışanı FBI tarafından casusluk ile suçlandı.

Paylaşılan bilgilere göre FBI, Jizhong Chen isimli Apple çalışanını Çin merkezli şirketlere bilgi satmak ve casusluk suçlaması ile tutukladı. Jizhong Chen'in Project Titan ile ilgili bir alanda başka bir Apple çalışanı tarafından fotoğraf çekerken yakalandığını da ekleyelim.

Bu durumun ardından bir inceleme başlatan Apple, Jizhong Chen'in kişisel bilgisayarını, yüzlerce doküman ve şirket binası içindeki fotoğrafları inceledi. Belgelerin araştırılmasının arından Jizhong Chen'in Apple'ın rakibi konumunda olan bir şirkete başvuru yaptığı da ortaya çıktı.

Paylaşılan bilgilere göre yetkililer Jizhong Chen Çin'e gitmeden sadece bir gün önce yakalanarak tutuklandı. Teknolojilerini korumayı çok ciddiye aldıklarını açıklayan Apple, FBI ile birliği içinde olduklarını da dile getirdi. FBI'ın konu ile ilgili herhangi bir açıklama paylaşmadığını da ekleyelim.

Son olarak ortaya çıkan bu durumun Project Titan'ın sonlandırılması ve 200 çalışan ile yolların ayrılması ile ilgili bir bağlantısı olup olmadığı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.