Geçtiğimiz yıl 150 bin mil uçan Elon Musk şimdi de jetini gereksiz kullanmasıyla gündemde

The Washington Post'un raporuna göre, geçtiğimiz yılı en zorlu yılı olarak adlandırılan Elon Musk'ın özel jetinin 150 bin milden fazla mesafe katettiği ortaya çıktı.
Geçtiğimiz yıl 150 bin mil uçan Elon Musk şimdi de jetini gereksiz kullanmasıyla gündemde

The Washington Post'un raporuna göre, geçtiğimiz yılı en zorlu yılı olarak adlandırılan Elon Musk'ın özel jetinin 150 bin milden fazla mesafe katettiği ortaya çıktı. Bu da dünya çevresinin 6 katından daha fazla bir mesafeye tekabül ediyor.

Elon Musk'ın özel uçağıyla seyahatlerinin masrafları Tesla tarafından ödeniyor. Ancak Tesla'nın geçtiğimiz yıl kendi borçlarından dolayı maaşlarını ödeyemediği için binlerce çalışanının işten çıkardığını da hatırlatalım. Şirket, çarşamba günü yıllık kazanç raporunu açıkladığında harcamaları ile ilgili sorularla karşı karşıya kalacak ve yatırımcılar Tesla'nın yılın başlarındaki derin kayıplara rağmen kârı sıkıp sıkmayacağını görmek için yakından bakacaklar. Bu uçuşların da böyle bir noktada ciddi sıkıntı yaratacağını söylemek mümkün. Uçmak, karbon salınımını artıran yoğun bir faaliyet olmasına rağmen, her fırsatta "çevre dostu" olduğunu dile getiren Elon Musk'ın özel jetini bu kadar fazla kullanması da kafaların karışmasına neden oluyor.

Musk'ın özel jetinin Amazon CEO'su Jeff Bezos'un özel jetinden 100 fazla uçuş yaptığını da hatırlatalım. Karbon bütçesinin ötesinde, özel uçuşlarda Musk'ın jet harcamalarının çoğunu karşıladığı için Tesla finansal olarak daha çok sıkıntı yaşayacak gibi duruyor. Apple’ın 2017’de CEO Tim Cook’un özel uçuşlarına 93 bin dolar harcadığı, Tesla’nın da aynı yıl Gulfstream G650ER’de Musk'ı uçurmak için yaklaşık 700 bin dolar harcadığı bildiriliyor.

The Washington Post'un bu bilgilere Federal Havacılık İdaresi'nde çalışan ve ismini vermek istemeyen biri sayesinde ulaştığını belirtelim. Çünkü Elon Musk'ın uçağının hareketleri kamuya kapalı olarak gerçekleştiriliyor ve basit bir internet aramasıyla bu bilgilere ulaşılmıyor.

Elon Musk'ın geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği uçuşlara bu linkten ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.