Mac'e yeni geçiş yapanlar için 7 harika uygulama

Mac'e yeni geçiş yapanlar için 7 harika uygulama

MacOS işletim sistemine yeni geçiş yapanlar için verimlilikten pencere yönetimine, fotoğraf düzenlemeden cihaz yönetimine kadar kullanıcıların gözdesi 7 harika uygulamayı derledik.

Wavebox

Özellikle e-postalarına önem veren MacOS kullanıcıları için tasarlanan WaveBox, Electron framework'una sahip ve uygulamaları tek bir yerde toplama konusunda uzman. WaveBox gmail'inizin yanı sıra kullandığınız üçüncü parti uygulamaları ve hizmetleri de bünyesinde topluyor. Sahip olduğu entegrasyonlar ile Asana'dan Office 365'e Discord'tan Slack'e kadar bir çok uygulamaya tek bir yerden erişmenizi sağlayan WaveBox, aynı zamanda sade ve derli toplu görünümüyle kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

Ancak eğer üçüncü parti entegrasyonlarını kullanmak istiyorsanız pro versiyonuna yıllık 20 dolar vermeniz gerektiğini belirtelim. Ülkemizdeki kur farkı düşünüldüğünde başka aboneliklere de ödeme yapan kullanıcıların bu ücreti vermek istemeyebileceğini söyleyebiliriz. Yine de Wavebox'ın tarayıcınızdaki dağınıklığı hizaya getireceğini ve uygulamaları daha verimli kullanmanızı sağlayacağını ekleyelim. Son karar sizin.

Adobe Creative Cloud Photography

İçinde Lightroom, Lightroom Classic ve Photoshop'u bulunduran Adobe Creative Cloud'a her zaman güvenebilirsiniz. Konu fotoğraf düzenleme ve görsel yaratımı olduğunu bu profesyonel ekipmanın sizi asla yarı yolda bırakmayacağını hepimiz biliyoruz. Yine de kur farkını düşündüğümüzde aylık 29,25 TL vermek yerine ücretsiz araçlara yönelebilecek birçok kişi olabilir. Amatör ve profesyonel fotoğrafçılar ise daha iyi bir yazılım bulamadıkları için bu ücreti gözden çıkarmayı düşünebilir.

Alfred

Bir kısayol oluşturma aracı olan Alfred, hızlı klavye komutlarıyla uygulamalar erişmenizi, dosyaları bulmanız ve hatta webde arama yapmanızı sağlıyor. Alfred sayesinde eklentilerinizi üretebilir ya da Alfred kullanıcılarının üretmiş olduğu eklentileri kullanabilisiniz.

Karmaşık bir yapıya sahip olan Alfred'i nasıl kullanacağınızı çözmenin zaman alacağını belirtelim. Yine de birkaç farklı kısayol oluşturduktan sonra Mac'te her gün gerçekleştirdiğiniz eylemler için kısayol oluşturmanın keyfine varacak ve zamandan kazanacaksınız. Alfred iş yapış şeklinizi değiştirirken, iş akışınıza da verimlilik kazandıracak.

Trashme

Şimdiye kadar birçok Mac kullanıcısı cihazlarındaki kötü niyetli yazılımlardan kurtulmakta güçlük çekmiştir. Bunu nedenleri ise genellikle kullanımda olan dosyalar veya silmenin önüne geçen sorunlar olarak öne çıkar. TrashMe ise bu süreci sorusuz ve eksiksiz bir şekilde atlatmanızı sağlar. Uygulamaları kaldırmak için kullanılan TrashMe herhangi bir uygulamayı ve eklentiyi kolaylıkla kaldırır. Aynı zamanda Mac'inizden silinmesini istemediğiniz uygulamalarınız için kaldırma korumaları koymanızı da sağlar.

Eğer Mac'inizden kaldırmak istediğiniz bir şey varsa, onu TrashMe'nin panelinde bulunan uygulama ikonunu üstüne sürüklemeniz yeterli. Böylece TrashMe'nin yazılımı hem silmek istediğiniz uygulamayı hem de onunla ilişkili anında dosyaları yok edecek.

Moom

Windows'un yıllarca işletim sistemi için desteklediği pencere yönetim aracına MacOS'un resmi olarak sahip olmaması birçok kullanıcının canını sıkmıştır. Neyse ki Mac'inizdeki bu eksikliği giderecek bir çok üçüncü parti uygulama mevcut. Bunlardan en çok öne çıkanı ise sunduğu kullanım kolaylığı ile Moom. İndirildikten sonra arka planda kalan Moom, penceresini büyütmenizle birlikte size  birbirinden farklı senekler sunuyor. Ekranı dikey ya da yatay olarak bölmenizi sağlayan Moom, pencereler için kısayol tuşları oluşturmanızı ve ihtiyaçlarınıza yönelik pencere boyutları yaratmanızı olanak tanıyor.

Bear Notes

Evernote'un muadili olarak konumlanan Bear Notes, Mac kullanan yazarların en sevdiği uygulamalardan biri. Özellikle tasarımıyla dikkat çeken Bear Notes'ta notlarınızı başa tutturabiliyor, hashtaglerle onları organize edebiliyor ve imla kuralları konusunda uyarı alabiliyorsunuz. Bear Notes'un iOS uygulamasının da bulunması ve birden fazla cihazda kullanılabilmesi ise ciddi bir avantaj. Yıllık 20 dolar ücreti bulunan Bear Notes'u ilk etapta kullanmak istemeyenlerin Google Keep ve iA Writer'ı tercih etmesi ise olası.

Thooth Fairy

Eğer siz de Airpods'unu hem iPhone'da hem de Mac'te kullanmak isteyenlerdenseniz, Tooth Fairy'yi mutlaka yüklemelisiniz. Sadece 3 dolar'a alabileceğiniz Tooth Fairy Bluethooth üzerinden bağladığınız cihazları açıp kapatmanızı sağlıyor. Her cihaz için ayrı bir menü çubuğu kısayolu oluşturan uygulama, her bir kısayolu kişiselleştirmenizi de mümkün kılıyor. Böylece tüm Bluetooth cihazlarınızı aynı yerden yönettiğiniz gibi onlara tek tıkla ya da kısayolla da kolayca erişebiliyorsunuz.

Görsel Kaynak: Unsplash

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.