Netflix, BluTV orijinal içeriği Masum'u bünyesine kattı

Netflix, BluTV orijinal içeriği Masum'u bünyesine kattı

BluTV orijinal içeriği olan 2017 yapımı Masum, Netflix'in bünyesine katıldı. Yayınlandığı 2017 yılında merak konusu olan ve birçok kişinin BluTV üyeliği almasına neden olan Masum'un Netflix'e katılmış olması, Netflix cephesi için olağan bir durum olsa da olaya BluTV'den baktığımızda ilginç bir konunun bizi beklediğini görüyoruz.

Öncelikle belirtmek gerekirse BluTV, malumunuz Netflix kadar büyük ya da popüler bir platform değil. BluTV'yi öne çıkaran en önemli belirteç ise Türkiye odağında hayata geçirdiği orijinal içerikleri. Şimdi ise bu içeriklerden birinin Netflix'e geçmiş olması, BluTV açısından büyük soru işaretini de beraberinde getiriyor.

Ben dün itibarıyla Masum'un Netflix'te yayınlandığını görünce BluTV üyeliğimi kapatmayı tercih ettim. Çünkü hem yerli hem de yabancı içerikler Netflix ile kıyaslandığında çok yetersiz kalıyor. Bazı yerel yapımlar, başka bir yerde bulma şansım olmadığı için beni platforma bağlayan tek şeydi; ancak şimdi Netflix'in de bunları satın alabileceğini görünce bu bağlılık konusunda şüpheye düşmeye başladım.

Yine de Masum'un Netflix tarafından satın alınması ilginç bir olay değil. Zira Hulu, Amazon Prime gibi platformların da kendi orijinal içeriklerinin başka platformlarda yayınlandığını biliyoruz. Ancak benim görüşüme göre BluTV, kullanıcı kaybı yaşamak istemiyorsa orijinal yapımları daha fazla üretmeye ve bunun için daha fazla bütçe ayırmaya devam etmeli. Bununla birlikte abonelik ücretlerinde artışa gidildiğinde kullanıcıya hiç değilse bir e-posta gönderilmeli. (En azından bana herhangi bir bilgi verilmemişti)

Velhasıl Masum'un Netflix'e gelmesi de Netflix kullanıcıları için sevindirici bir haber. Berkun Oya'nın yapımcılığını üstlendiği, yönetmen koltuğunda Seren Yüce'yi gördüğümüz Masum'un oyuncu kadrosunda ise Ali Atay, Haluk Bilginer, Serkan Keskin gibi usta oyuncular karşımıza çıkıyor. Masum'un diğer ülkelerde yayınlanıp yayınlanmadığını merak ettiğimizde ise VPN'i açıp bir arama yaptık ve başka ülkelerde de Innocent ismiyle yayınlandığını gördük. Bunun da Hakan: Muhafız'la birlikte gelen yerli içeriğin globale açılması adına önemli bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

Netflix üyeliği olanlar ve daha önce Masum'u izlememiş olanlar, şimdi platform üzerinden diziyi izleyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.