Wordpress'e gerek kalmadan Google Drive ile blog oluşturmanızı sağlayan araç

Wordpress'e gerek kalmadan Google Drive ile blog oluşturmanızı sağlayan araç

Web teknolojileri araştırma şirketi W3Techs'in raporuna göre internet üzerindeki websitelerinin %32.9'u WordPress altyapısını kullanıyor. Araştırmaya baktığımızda ise içerik yönetim sistemleri kategorisini %59.9 ile WordPress'in domine ettiğini görüyoruz. Pat Walls adında bir yazılımcı WordPress'in geldiği noktayı sanıyorum yeterli bulmamış ki "WordPress'e ihtiyacınız yok" adında bir websitesi geliştirmiş.

Geliştirilen web sayfası oldukça basit temeller üzerine kurulmuş. Sistem, Google'ın popüler web servisi Google Dökümanlar'ı kullanarak blog sayfası oluşturmanıza olanak sağlıyor.

Youdontneedwp.com web sayfasına girip üye olmak istediğinizde sizin için bir profil oluşturuluyor ve sistem sizi Google Dökümanlar için izin isteyen sayfaya yönlendiriyor. Bu sayfadan Google yetkilendirmesini yaptıktan sonra blog sayfanız kullanıma hazır hale geliyor. Artık tek yapmanız gereken yeni blog yazısı oluştur butonuna tıklayarak yazınızı yazmak.

Oluşturduğunuz blog yazıları Google Drive içerisinde döküman olarak tutuluyor. Orada yaptığınız değişiklikler otomatik olarak sisteme yansıyor. Aşağıdaki görselde test ettiğim sistemin örnek ekran görüntülerini görebilirsiniz.

WordPress'e ihtiyacınız yok web sayfasının görseli

Uygulama kendi içinde Google Dökümanlar kullandığı için Google Dökümanların sağladığı bütün avantajlardan faydalanabiliyoruz. Editörün esnekliği sayesinde güçlü ve etkileşimli içerikler oluşturabiliyorsunuz. Oluşturduğumuz içeriklere telefondan veya masaüstünden ulaşabiliyor, taslak yazılarınızı başkalarıyla paylaşıp birlikte oluşturabiliyorsunuz.

Ruby on Rails frameworkü ile açık kaynak olarak geliştirilen uygulama youdontneedwp.com adresinde herkesin kullanımına açık şekilde servis veriyor. Uygulamanın geliştiricisi Pat Walls'ın da geliştirdiği sistemi kendi web sayfasında kullandığını ekleyelim. Siz de bu altyapıyı youdontneedwp.com üzerinden değil de kendi alan adınız üzerinde çalıştırmak isterseniz uygulamanın kaynak kodlarına buradan ulaşabilirsiniz. Eğer yeni bir blog açmak veya altyapıyı değiştirmek istiyorsanız test edebileceğiniz sade bir alternatif olmuş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.