Avrupa Komisyonu Mastercard'a 537 milyon euro ceza kesti

Avrupa Komisyonu Mastercard'a 537 milyon euro ceza kesti

Avrupa Komisyonu Mastercard'ın rekabet kurallarını ihlal ettiğini öne sürerek şirkete 537 milyon euro para cezası verdi. Mastercard'ın bu cezayı almasının sebebi ise satıcıların kendi ülkeleri dışındaki AB üyesi ülkelere sunulan daha ucuz bankacılık hizmetlerini kullanmalarına müsaade edilmemesi.

Avrupa Komisyonu Üyesi Margrethe Vestager bu konuda yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi:

“Avrupalı tüketicler, gıda, giyecek ya da internet üzerinden alışveriş yaparken ödeme kartlarını her gün kullanıyor. Mastercard’ın kurallları, satıcıların diğer üye ülkelerde bankaların sunduğu daha ucuz kart ödemesi ücretlerini araştırmasını önleyerek, kart ödemesi maliyetini yapay bir şekilde artırdı. Bu nedenle, AB’deki satıcılar ve tüketiciler zarar gördü.”

Son olarak Mastercard’ın soruşturmada yaptığı işbirliği sonucunda kesilen para cezasının yüzde 10 oranında indirildiğini de belirtelim.

Bu arada belirtelim Mastercard, Avrupa piyasasındaki en büyük ikinci kredi kartı hizmeti sağlayıcısı. Şirketten yapılan açıklamada, "Bu karar geçmişte, iki yıldan uzun olmayan geçmişteki bir dönemde yapılan uygulamaları kapsıyor ve Mastercard'ın mevcut iş yapma yöntemlerinde herhangi bir değişiklik gerekmiyor" denildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.