Kodlama öğrenmenin eğlenceli yolu: Programming Hub 2.0

Kodlama öğrenmenin eğlenceli yolu: Programming Hub 2.0

Programlama ve kodlama becerisi 21.yüzyıl yetkinliklerinin en önemlilerinden biri. Bu yetkinlik, teknoloji ve yazılım dünyasının gelişmesiyle birlikte her geçen gün daha da önem kazanıyor. Bu vizyonla beraber birçok çevrimiçi eğitim siteleri ve uygulamalar ortaya çıktı ve çıkmaya da devam ediyor.

Son zamanlarda radarımıza takılan girişimlerden biri de kodlama öğrenme deneyimini mobil platforma taşıyan Programming Hub 2.0 oldu. Programming Hub, Android veya iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınıza yükleyip hemen kodlama öğrenmeye başlayabileceğiniz bir uygulama.

Öncelikle şunu söylemek gerek ki uygulama arayüzü gerçekten çok sade ve keyifli. Uygulamayı yüklediğinizde sizi ilk olarak uygulama kullanma rehberi karşılıyor. Bu rehber sayesinde uygulamanın hangi bölümlerden oluştuğunu, profil oluşturmayı ve genel anlamda uygulamayı nasıl kullanabileceğinizi öğrenebiliyorsunuz. Daha sonrasında sizi uygulama içerisinde yer alan kursların listesi karşılıyor. Bu ekranda giriş seviyesinden ileri seviye kodlama kurslarına bir çok kursu görüntüleyebiliyor ve dilediğiniz programlama dilini seçerek kodlama eğitimine başlayabiliyorsunuz.

Platform içerisinde ücretsiz eğitimlerin yanında ücretli eğitimler de bulunuyor. Aylık ₺30,99 ödeyerek uygulama içerisinde profilinizi pro versiyona yükseltip bu eğitimlerden faydalanabiliyorsunuz. Fakat ilk aşamada uygulamayı deneyimlemek ve eğitimlerden faydalanmak için ücretsiz versiyonun gayet yeterli olduğunu söyleyebilirim. Eğitimler sadece okuma ve izleme ile ilerlemiyor. 30'dan fazla programlama dilini interaktif bir şekilde kodlama egzersizleri ve örnekleri ile deneyimleyerek öğreniyorsunuz. Başarıyla tamamladığınız eğitimlerin sonunda ise uygulama tarafından e-sertifika ile ödüllendiriliyorsunuz.

Eğer kodlamaya başlamak veya varolan bilgilerinizi geliştirmek için standart yöntemlerin dışında bir yöntem arıyorsanız Programming Hub 2.0 uygulamasını deneyebilirsiniz. Uygulamaya Android platformu kullanıyorsanız buradan eğer iOS kullanıcısı iseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.