Ücretsiz fotoğraf için arama motoru: Pixel Mob

Ücretsiz fotoğraf için arama motoru: Pixel Mob

Pixel Mob, ücretsiz görseller için bir arama motoru işlevi görüyor. Anahtar kelimeler üzerinden Pixabay, Pexels, Unsplash ve Stockvault'a yüklenen fotoğrafları kullanıcılarına sunan Pixel Mob, The Stocks isimli aracı hatırlıyor.

Pixel Mob üzerinde aradığınız fotoğrafları farklı filtreler kullanarak segmente edebiliyorsunuz. Örneğin eğer bir araba fotoğrafı arıyorsanız, Pixel Mob'a araba anahtar kelimesini yazdıktan sonra sağ üst köşede yer alan otobüs, ambulans, cruiser ya da coupe gibi kelimelere basarak aklınızdaki araba modeline daha kolay ulaşabiliyorsunuz.

Benzer şekilde fotoğrafların yer aldığı kaynak siteleri de filtreleyebilmeniz mümkün. Siz de benim gibi Pexels ve Unsplash'i tercih edip pixabay'a bakmaktan kaçınıyorsanız, Pixel Mob'un bu filtresini oldukça kullanışlı bulabilirsiniz. Aynı anda hem Unsplash hem de Pexels fotoğraflarını incelemenizi sağlayan Pixel Mob bu esnada diğer platformlardaki fotoğrafları  devre dışı bırakmanızı sağlıyor.

İndirmek istediğiniz fotoğrafların üzerinde yer alan butonlara bastığınızda ise fotoğrafın yer aldığı siteye yönlendiriliyorsunuz. Böylece fotoğrafları yönlendirildiğiniz ücretsiz fotoğraf sitesinden kolayca indirebiliyorsunuz. Pixel Mob'un kendi sitesi üzerinden indirme imkanı sunmaması, bir nevi aracı ücretsiz stok fotoğrafların Google'ı olarak konumlandırıyor.

Aynı zamanda Shopify'da tam zamanlı olarak çalışan girişimin kurucusu Brydon McCluskey, yakında fotoğraf sitelerine yenilerinin de ekleyeceğini ifade ediyor. The Stocks ile karşılaştırdığımızda arayüz bakımından Pixel Mob'un kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz.

Ancak platformunda ücretsiz fotoğrafların yanı sıra fontlara, ikonlara ve videolara da yer veren The Stocks, segmentasyon ve çeşitlilik açısından tercih sebebi olabilir. Öte yandan Pixel Mob'un The Stocks.im'in aksine tüm arama sonuçlarını tek bir yerde göstermesi ciddi bir avantaj olarak öne çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.