Hayatını Instagram'da sorulara gelen cevaplarla adeta Bandersnatch deneyiminde yaşayan adam

Hayatını Instagram'da sorulara gelen cevaplarla adeta Bandersnatch deneyiminde yaşayan adam

Manchester odaklı yaşam blogu ManchestersFinest.com yazarlarından Ben Brown, sitenin Instagram hesabını takip edenlere bir Bandersnatch deneyimi yaşattı. Sabah yataktan kalktığı andan ertesi gün olana kadar hayatına ait tüm kararları takipçilerin vermesini sağlayan Brown, sitenin Instagram'daki içerik deneyimini bir üst seviyeye taşıdı.

İlk etapta 10 bin kişinin katılım gösterdiği bu Bandersnatch deneyiminde toplam 27 bin oy kullanıldı. Güne saat 10.00'da bir soru eşliğinde başlayan Brown, takipçilerine soru sormak için Instagram'ın anket çıkartmalarını kullandı. Brown'ın takipçilerine ilk sorusu ise güne başlamak için sabah kahvesi mi yoksa Jagermeister mi içmesi gerektiği oldu. Cevaplar doğrultusunda güne Jagermeister ile başlayan Brown, günün geri kalanındaki seçimlerini de takipçilerine bıraktı.

Giysilerini, kahvaltısını, bineceği vasıtaları ve yiyeceği öğünleri dahi takipçilerine seçtiren Brown, olağandışı bir gün yaşayarak takipçileri mutlu etmeyi başardı. Yine de her kararı eksiksiz olarak yerine getiremeyen Brown, otostop çekmekten yorulduğu sırada takipçilerinden kendilerini arabayla belli bir noktaya bırakmasını da istedi.

Tam 24 saat boyunca hayatını takipçilerin isteklerine göre şekillendiren Brown, imajında sakal traşı ve dövme gibi daha kalıcı değişiklikler de yaptı. Tüm süreç boyunca bolca içki tüketen Brown, gecenin sonunda takipçilere eve gitme seçeneğini sunduğunda, takipçiler onu maceraya devam etmesini tercih etti.

Takipçilerinin tüm isteklerini yerine getirmeye çalışan Brown, bu deneyimi sonlandırdıktan sonra sitede her adımı ele aldığı bir içerik yayınladı. Tüm bu süreç boyunca alınan kararlara baktığımızda kullanıcıların, Brown'ın iyiliğini düşünmekten çok eğlenmeyi tercih ettiğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.