Yakında izleme şansı bulacağımız 17 video oyunu uyarlaması film ve dizi

Bu yazımızda, çoğu 2019'da olmak üzere önümüzdeki dönemde izleme şansı bulacağımız 17 video oyunu uyarlaması film ve diziyi sizlere maddeler halinde aktardık.
Yakında izleme şansı bulacağımız 17 video oyunu uyarlaması film ve dizi

Video oyunlarının popüler kültür üzerinde ciddi bir etkisi olduğunu söylemek mümkün. Üstelik bu etki bizi okul, mesai sonrası ekran başına kilitlemeyi başaran video oyunlarının sadece oyun olmaktan çıkıp izlenebilir birer materyale dönüşmelerine de neden oluyor. Video oyunlarını kimi zaman başarılı adaptasyonlar olarak izleme şansı bulsak da çoğu zaman ciddi başarısızlıklar da söz konusu olabiliyor. Örneğin; Rampage, Warcraft ve Assassin's Creed gibi video oyunlarına dayalı filmler, başarısız olduğuna dair yorumlarına rağmen tanınabilir markaları sayesinde yüksek seviyede uluslararası kazançlar elde etti. Nihayetinde sonuca bakıldığında da bu kazançlar, her geçen gün yeni video oyunu uyarlamalarının ortaya çıkmasına ön ayak oluyor.

Biz de bu yazımızda, çoğu 2019'da olmak üzere önümüzdeki dönemde izleme şansı bulacağımız 17 video oyunu uyarlaması film ve diziyi sizlere maddeler halinde aktardık. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan başlayalım.

1- Pokémon: Detective Pikachu

"Pokémon: Detective Pikachu" yaklaşmakta olan video oyunu filmlerinin belki de en çok bekleneni. Filmin fragmanında Nintendo'nun ikonik Pokémon karakterlerini görüyoruz. "Deadpool" yıldızı olarak tanıdığımız Ryan Reynolds, filmde Pikachu'yu seslendiriyor. Buradan da anlayabildiğimiz üzere daha önce sadece bir kere konuşan Pikachu, film boyunca susmadan konuşacak gibi duruyor. Filmin, 2016 yılında Nintendo 3DS için yayınlanan "Detective Pikachu" video oyunundan esinlenildiğini belirtelim. Detective Pikachu'nun Türkiye'deki yayın tarihi kesin olmamakla birlikte ABD'de 2019'un mayıs ayında yayınlanacağını söyleyebiliriz.

2- Angry Birds Movie 2

Bu yıl Angry Birds'ün 10. yıldönümünü kutlanıyor. Angry Birds modası sona ermiş olsa da oyunun karakterlerinin hala birçok hayranı bulunuyor.. İlk "Angry Birds" filmi, dünya çapında 352 milyon dolardan fazla gişe kazancıyla, tüm zamanların en yüksek hasılat yapan üçüncü video oyun filmi olmuştu. Angry Birds'ün önündeki filmlerin de “Warcraft” ve “Rampage” olduğunu hatırlatalım. Yeni Angry Birds filminin de ağustos ayında yayınlanması planlanıyor.

3- Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog, dünyanın en ikonik video oyun karakterlerinden biri diyebiliriz. Bugüne kadar çok sayıda çizgi diziye ve filme konu olan karakter, oyunun ortaya çıkmasından yaklaşık yirmi yıl sonra, bu yılın sonunda canlı aksiyon filmi ile geri dönüyor. Paramount Pictures tarafından çekilen filmin seslendirme kadrosunda, Sonic'in düşmanı Dr. Robotnik'e vereceği ses ile Jim Carrey ve Sonic'e sesini verecek olan Ben Schwartz bulunuyor. Filmin kasım ayında yayınlanacağını da hatırlatalım.

4- The Witcher

"The Witcher" güçlü fantezi ortamı ve ilgi çekici hikayesi ile gezegendeki en etkileyici aksiyon-macera oyun oyunlarından biri haline geldi. Netflix'te yayınlanacak olan The Witcher dizisinde ise Superman olarak tanıdığımız Henry Cavill'i Geralt of Rivia karakterinde izleyeceğiz. Bir dizi kitaptan ve Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin kısa öykülerinden esinlenerek hayata geçirilen The Witcher'ın bu yıl içinde Netflix'te yayınlanması bekleniyor.

5- Monster Hunter

Adından da anlaşılacağı gibi, Monster Hunter oyunlarının hepsi çeşitli fantastik topraklarda her tür hayvanı takip etmek, savaşmak ve ele geçirmekle ilgili. Oyuncu kendi karakterini tasarlıyor, bu karakter üzerinden kendi hikayesini yaratıyor. Halen yapım aşamasında olan film, Resident Evil'deki Alice rolüyle tanıdığımız Milla Jovovich'i ana karakter olarak izleyiciye sunuyor. Filmin ne zaman yayınlanacağı ise henüz belli değil.

6- Minecraft the Movie

Dünya çapında 100 milyondan fazla satılan Minecraft, hiç şüphesiz tüm zamanların en popüler oyunlarından biri. Oyunun arkasındaki Microsoft iştiraki Mojang ise yıllardır "Minecraft" filmi çekmeye çalışıyor. Bununla birlikte, proje birden fazla yöneticinin gelip gittiğini gördü, bu da birçok zorluğu beraberinde getirdi. Ancak Ocak 2019'da Warner Bros., filmi çekebilmek için Nick and Norah's Infinite Playlist filminin yönetmeni Peter Sollett ile anlaştığını duyurdu. Bu da filmin gerçekten yolda olduğunu kanıtlıyor.

7- Doom

Video oyunu film uyarlamaları hayranıysanız Doom size tanıdık gelecektir Zira oyun, 2005 yılında Dwayne "The Rock" Johnson'ı başrolüne alarak yayınlanmıştı. Doom oyununda, Mars'taki cehennemden kaçmak isteyen oyuncu, bu yolda sadece Doomguy olarak bilinen bir canavar öldürme makinesi olarak kullanılıyor. Universal Studios'un yeni "Doom" filminde ise Amy Manson'ı başrolde izleyeceğiz. IMDb'ye baktığımızda filmin ABD'de 17 Mayıs 2019'da yayınlanması planlanıyor.

8- Call of Duty

Call of Duty'nin tüm zamanların en çok satan video oyunu serisi olduğunu söylemek mümkün. Son 10 yılda piyasaya çıkan her askeri video oyununun Call of Duty'den etkilendiği ise su götürmez bir gerçek. Onlarca yıllık Amerikan askeri tarihine yayılan ve bazıları fütüristik uzay savaşlarına bile yayılan savaş hikayeleri üzerine odaklanan Call of Duty'nin yeni filminin ise Stefano Sollima tarafından yönetileceği düşünülüyor. Yayın tarihine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

9- Tom Clancy's The Division

Post apokaliptik bir dönemde geçen Tom Clancy's The Division, oyuncuların hükümete karşı ayaklanmasını konu ediniyor. The Walking Dead ve The 100 gibi yapımların popüler hale geldiğini varsayarsak Tom Clancy's The Division'ı da bu alanda önemli bir yere konulanacaktır diyebiliriz. Filmin ne zaman yayınlanacağı ise henüz belli değil.

10- Sleeping Dogs

"Grand Theft Auto" ile Jackie Chan filmi "Rush Hour" karışımı diyebileceğimiz Sleeping Dogs, Hong Kong şehrini bir oyun alanına dönüştürüyor. Sleeping Dogs'ta, "Ip Man" ve "Iron Monkey filmlerinde dövüş sanatçısı olarak gördüğümüz aktör Donnie Yen, gizli polis Wei Shen'e hayat verecek. Filmin çekimleri şu anda devam ediyor, o yüzden yayın tarihine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

11- Devil May Cry

Listedeki yapımlardan farklı olarak Devil May Cry, Netflix'te 2D animasyon filmi olarak karşımıza çıkacak. Yapımcı Ari Shankar,  video oyununu 2018 yılının sonlarında bir diziye uyarlama planlarını açıklamıştı. Shankar'ın daha önce de başka bir animasyon video oyunu uyarlaması üzerinde çalıştığını hatırlatalım. Yapımı ne zaman izleyebileceğimiz ise şimdilik belirsiz.

12- Uncharted

Indiana Jones severlerin sevebileceği bir oyun olan Uncharted'da kaşif Nathaniel Drake, nadir bulunan eserleri kovalarken paralı asker ve koleksiyoner sıkıntısı çekiyor. Oyun da bunun üzerine kuruluyor. Yayın tarihi henüz belli olmayan Uncharted'ın film uyarlamasında başrol olarak Spider-Man: Homecoming'den tanıdığımız Tom Holland başrolde oynayacak.

13- Tom Clancy's Rainbow Six

Listemizde bir Tom Clancy yapımı daha bulunuyor; Tom Clancy's Rainbow Six. Rainbow Six, aynı adı taşıyan Tom Clancy romanından esinlenilmiş bir kadro tabanlı atış oyunu. Roman, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli görevlere başladıkları sırada terörle mücadele ekiplerini anlatıyor. Paramount Pictures, başrollerinde Michael B. Jordan ve John Clark'ın bulunduğu bir film hazırlığında. Ancak filmin çekimlerinin başlamadığını ve buna bağlı olarak yayın tarihinin de belli olmadığını belirtelim.

14- Dynasty Warriors: Destiny of an Emperor

Çin'in üç krallık dönemini anlatan Dynasty Warriors: Destiny of an Emperor, Çin stüdyosu China 3D Digital Entertainment Limited tarafından hayata geçiriliyor. Dynasty WarriorsS: Destiny of an Emperor'ın 2019 yılında yayınlanması planlanıyor.

15- Halo

Bir zamanların popüler video oyunu Halo, bilimkurgu türünün en önemli eserlerinde biri demek mümkün. Ancak, "Halo 4" ve "Halo 5" ilk üçü kadar popüler olamadı. Bu da çekilmesi planlanan filmlerin daha az ses getirmesine neden oldu. Ancak tüm bunlara rağmen Halo'yu, 2020'de 10 bölümlük bir dizi olarak izleyeceğimizi hatırlatalım.

16- Mega Man

Sonic gibi Mega Man da bir çizgi roman uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. 20th Century Fox, Henry Joost ve Ariel Schulman'ın yazıp yönettiği canlı bir aksiyon filminin yolda olduğunu söyledi. Bu ikili daha önce 2012'den 2016'ya kadar MTV'nin "Catfish" adlı yapımında çalışmıştı. Mega Man'in ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

17- Super Mario Bros.

Birçoğumuzun çocukluk döneminin en önemli oyunlarından biri olan Super Mario Bros., Despicable Me ve Minions gibi animasyonları yapımcısı olan Illumination şirketi tarafından filme uyarlanıyor. Mario'nun yaratıcısı Shigeru Miyamoto da filmde ortak yapımcı olarak görev yapacak. Filmin yayın tarihi ise belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.