Apple Music kullanıcılarına masaüstünden müzik dinleme imkanı sunan girişim: Musish

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan Play Apple Music adlı uygulamadan sonra, Apple Music kullanıcılarının mobil dışındaki cihazlarında da kullanabilecekleri Musish adlı yeni bir uygulama yayınlandı.
Apple Music kullanıcılarına masaüstünden müzik dinleme imkanı sunan girişim: Musish

Apple, kendi dijital müzik dinleme platformu Apple Music için web üzerinden herhangi bir uygulama imkanı sunmuyor. Ancak geliştiriciler tarafından yaratılan uygulamalarla Apple Music hesabını kullanarak online olarak müzik dinlemek mümkün hale geliyor.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan Play Apple Music adlı uygulamadan sonra, Apple Music kullanıcılarının mobil dışındaki cihazlarında da kullanabilecekleri Musish adlı yeni bir uygulama yayınlandı. Uygulamanın şu an için beta sürümünde olduğunu da hatırlatalım. Play Apple Music'in Google'ın Material Design'ını hatırlatan bir kullanımı vardı; ancak Musish, adeta Apple tarafından tasarlanmış gibi temiz ve beyaz bir arka plana sahip. Platformu kullanmak için öncelikli olarak Apple kimliğinizi kullanarak Apple Music'e giriş yapmanız isteniyor. Apple'ın yetkilendirmeye sağlayan API'sinden dolayı bu girişi güvenle yapabileceğinizi belirtelim. Zaten giriş yapmanızın akabinde onay kodunuz da Apple'ın kendisi tarafından size gönderiliyor. Bu da Apple'ın kendi tasarımını yapmıyor olsa da geliştiricilere destek verdiğini kanıtlıyor.

Musish, son zamanlarda çaldıklarınızı ve çalma listelerinizi, günün çalma listelerini, albümlerini, sanatçılarını ve daha fazlasını varsayılan olarak görüntülemenizi sağlıyor. Platform üzerinden, kitaplığınıza veya çalma listelerinize bir şarkı, albüm veya sanatçı ekleyerek ya da sadece onu sürükleyerek ekleme yapabiliyorsunuz.

Şarkıları yeniden sıralamak için sürüklemek de Musish'in desteklediği özellikler arasında yer alıyor. Musish'in arkasındaki ekibin şarkı sözlerini entegre etmek için Apple'ın Genius API'sini kullandığını da belirtmeden geçmeyelim. Ancak şu anda zaman içinde çözülmesi gereken bazı yanlış eşleşmeler olduğunu da hatırlatalım.

Şu anda açık kaynak olarak kullanılan Musish'e buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.