Facebook GIFlerden oluşan LOL isimli bir haber kaynağını test ediyor

Facebook GIFlerden oluşan LOL isimli bir haber kaynağını test ediyor

Facebook gençlere hitap edebilmek adına elinden geleni yapmaya devam ediyor. Watch, Lasso ve IGTV’nin beklenileni verememesinin ardından karşımıza yeni bir ürünle çıkan Facebook, yine video odağında bir ürünle genç kitleyi kendine çekmeye çalışıyor. Aylardır LOL isimli bir ürün üzerine çalışan şirket, GIF benzeri kliplerden oluşan ayrı bir haber kaynağı yayınlamayı planlıyor.

“Sizin için” “Hayvanlar” “Şakalar” ve “Başarısızlıklar” gibi birçok farklı kategoride içerik yayınlayacak olan Facebook, bu içerikleri platformundaki mizah gönderilerinden çekecek. Bu noktada LOL ürünün özel beta aşamasında olduğunu belirtelim. Şirket bu özel beta sürecinde 100 lise öğrencisiyle ebeveyn onayını da içeren bir gizlilik anlaşması imzaladı. Böylece Facebook çalışanları bu lise öğrencileriyle birebir testlerin yanı sıra grup çalışmaları da yapabilecek.

Facebook, LOL’ün az sayıda ABD kullanıcısıyla gerçekleştirilen bir test aşamasında olduğunu doğruladı. Teste tabi tutulan kişilerin LOL’ü Watch sekmesinde gördüklerini de belirtelim. Yine de şimdilik ekip Watch sekmesini kaldırarak yerine LOL’ü getirmeyi düşünmüyor. Hatta LOL’ün Facebook’un içinde yer alan bir özellik mi yoksa ayrı bir uygulama mı olacağı da henüz kesinleşmiş değil. Bir Facebook yetkilisinin konu hakkında yaptığı açıklama ise şöyle:

Küçük ölçekte bir test yapıyoruz ve konsept de henüz erken aşamalarında.

Facebook genç kitleyi kendine çekmeye çalışırken, kendi uygulamasının gençler arasında hiç de popüler olmadığı gerçeğini unutuyor. Ebeveynlerin Facebook’a akın etmesinden sonra Instagram, Snapchat ve YouTube’a kayan gençlerin LOL ile platforma geri döneceği ise şüpheli.

Yine de Facebook'un bu yeni ürününe yakından bakmakta fayda var. Snapchat’in Keşfet sekmesine benzer bir arayüz tasarımına sahip olan LOL, bünyesine belli temalara sahip koleksiyonlar bulunduruyor. “Sizin için” başlığındaki klipler algortimik olarak seçilirken, kullanıcıların “Klasikler”, “Ünlüler”, “Oyunlar”, “Okul” ve “Öne Çıkan” başlıklarıyla LOL akışını filtrelemesi sağlanıyor.

Bu koleksiyonlardan herhangi biri açan kullanıcılar, Watch benzeri bir arayüzle kendilerini otomatik oynayan GIFlerin akışına bırakıyor. Aynı zamanda kullanıcıların Instagram Hikayelerdeki gibi içeriklere basarak geçme özelliğini kullanabildiğini de belirtelim.

Son olarak şirketin LOL’e özel ifadeleri yayına aldığını da ekleyelim. “Komik”, “ İdare eder” ve “Komik değil” ifadelerini kullanabilen kişiler, aynı zamanda bu içerikleri paylaşabilecek. Kullanıcıların LOL’e kolayca video yükleyebileceğini veya video yüklemek için URL yapıştırabileceklerini de söyleyelim.

Görünen o ki 2018'de yaşadığı ciddi skandalların ardından kullanıcı büyümesinde gerileme dönemine giren Facebook, lise öğrencilerinin de yardımıyla yeni nesle kapılarını açmak için elinden geleni yapıyor. Sahip olduğu uygulamalarla bir sosyal ağ krallığına dönüşen Facebook'un, yeni nesli çoktan etkisi altına alan TikTok'un karşısında nasıl konumlanacağını ise hep birlikte izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.