Sosyal ağ ekosisteminde yeni bir soluk: Squad

Sosyal ağ ekosisteminde yeni bir soluk: Squad

Mobilin hayatımızdaki yeri arttıkça, arkadaşlarımızla bir araya geldiğimiz günlerde sohbet esnasında telefon ekranından bir şeyler göstermek de iletişimin bir parçası haline geliyor. Squad da tam olarak bu durumu dijitale taşıyor. Ekranınızı gerçek zamanlı olarak video sohbet eşliğinde paylaşmanızı sağlayan Squad aynı anda 6 kişi tarafından kullanılabiliyor.

Böylece Squad’ta dilediğiniz zaman ekranınızı paylaşarak DM'lere veya gizli profillere arkadaşlarınızla bakabilir, meme’lere beraber gülebilirsiniz. Aynı şekilde beraberce bir durum güncellemesi yazıp, Tinder’da kişileri incelemeniz de mümkün. Tüm bu eğlenceli şeylerin yanı sıra beraber bir proje üzerinde çalışabileceğinizi de ekleyelim.

Bu arada Squad’ın ekran paylaşımı için Apple’ın ReplayKit’inden faydalandığını belirtelim. İlk kez 2015 yılında duyurulan ReplayKit, uygulama geliştirmek için gereken stabilliğe 2018’in Haziran ayında iOS 12’de geldi. Bu esnada piyasaya sürülen geniş ekranlar, hızlı LTE ve 5G ağlar, ekran paylaşımının izlenebilir hale gelmesini sağladı.

Bu gelişmelerin yanı sıra Instagram’ın yaşlanması ve Snapchat’in küçülmesiyle birlikte gençlere hitap eden yeni ve daha samimi bir sosyal ağa ihtiyaç duyulmaya başlandığını söylemekte de fayda var. Hatta şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Esther Crawford’ın söylediğine göre geçtiğimiz hafta yayına alınan uygulamaya şimdiden Facebook ve Snap çalışanları giriş yaparak girişim hakkında fikir edinmeye çalışıyor.

Bu noktada kopyalama konusunda ciddi bir reputasyona sahip olan Facebook’un harekete geçmesi beklenebilir. Ekran paylaşım özelliğinin video sohbet uygulaması Houseparty’nin ilgisini çekmesi de olası.

Ekip insanların kendileri hakkında Sıkça Sorulan Sorular oluşturabildiği ilk uygulamaları Molly’yi Squad'a dönüştürmeden önce başlangıç için 2.2 milyon dolar toplamayı başarmıştı. Bu yatırımın betaworks, Y Combinator, BBG Ventures, Basis Set Ventures, Jesse Draper, Gary Vaynerchuk, Niv Dror ve Alexia Bonatsos’un Dream Machine’inden geldiğini de hatırlatalım. Ekibin bundan sonraki hedefi ise URL ile ekrangörüntüsü paylaşarak canlı yayında yeni bir çığır açmak.Diğer bir hedef de Squad SDK’si ile diğer uygulamalara yeni özellikler kazandırmak.

Squad nasıl kullanılıyor?

Snapchat’in selfie kamerasına benzer bir kamera ile çalışan Squad’da artı tuşuna basarak arkadaşlarınızı video aramaya davet edebiliyorsunuz. Ardından alt kısımda yer alan ekran paylaşımı düğmesine basarak Squad’ı seçiyor ve canlı yayını kolayca başlatıyorsunuz. Ekran paylaşımında iyi bir deneyim yakalamak adına uygulama Instagram, TikTok ve Bumble gibi uygulamaları öne çıkarıyor.

Ekran paylaşımı ve video arama süresince ileri geri atlayabilir ve arkadaşınızın penceresine basarak görüntüyü tam ekrana yayabilirsiniz. Aslında Squad’ı diğer video sohbet uygulamalarından ayıran şey, video sohbet esnasında sürekli kendinizi göstermek zorunda kalmamanız. Dilediğiniz zaman ekran görünümüne kolayca geçiş yapabilir ve sohbeti sesli olarak sürdürebilirsiniz. Beta sürecindeki Android sürümünde ise aynı anda hem videoyu hem de ekranı gösterme seçeneği de sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.