Abonelik temelli yemek tarifi girişimi SimplyCook 4,5 milyon pound yatırım aldı

Abonelik temelli yemek tarifi girişimi SimplyCook 4,5 milyon pound yatırım aldı

Yemek odaklı tarif kiti girişimi SimplyCook, A Serisi yatırım turunda 4,5 milyon pound yatırım aldığını açıkladı. SimplyCook'un yatırım aldığı turu yöneten isim olarak karşımıza Octopus Investments çıktı.

İngiltere merkezli SimplyCook, HelloFresh, Gousto ve Marley Spoon gibi diğer tarif veya yemek kitlerinden farklı olarak, tarifleri yiyeceklere çevirmek için gereken tüm taze malzemeleri göndermiyor. Bunun yerine, yemeği pişirmek için gereken otlar, baharatlar, soslar ve diğer ekstraları “içerik kitleri” olarak adlandırıyor ve onları gönderiyor. Geri kalan malzemeler içinse SimplyCook'un tarif kartlarına bakmak gerekiyor.

SimplyCook kurucusu ve CEO'su Oli Ashness, SimplyCook'un lezzet kitlerinin daha geniş kitlesel pazar çekiciliğine sahip olduğunu savunuyor. Bunu da bozulabilen ürünleri göndermektense yemeğin özünü oluşturan içeriklerin gönderilmesine bağlıyor. Ashness, taze ürün gönderiminin bu sektörün hala yüzde 25'i ila 50'sini oluşturduğunu, ancak burada en fazla dikkat çekenin içeriği yaratmaya yardımcı olan diğer ürünler olduğunu söylüyor. Oli Ashness ayrıca taze ürün gönderimini de sevdiğini, ancak kullanıcılardan ayda 100-200 pound yerine 10 pound almanın daha kolay ve efektif olduğunu savunuyor. Bunun da müşteri sayısını artırma konusunda ciddi bir yardımı olduğunu söylemek mümkün.

SimplyCook'un yemek tarifleri paylaşan fiziksel mağazalar açtığını da hatırlatalım. Bu da Ashness'ın sağlıklı atıştırmalık şirketi Graze'ye benzeyen karma bir online-offline model izlediğini bizlere açıklıyor.

SimplyCook'un aldığı yatırımı İngiltere'de ve globaldeki büyümeyi sürdürmek için teknolojiye, satış ve pazarlamaya yatırım yapmak için kullanılacağını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.