Eski Facebook mühendisinin yapay zeka girişimi Spell, 15 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında, eski Facebook mühendisi Serkan Piantino tarafından hayata geçirilen yapay zeka girişimi Spell, 15 milyon dolar yatırım aldı.
Eski Facebook mühendisinin yapay zeka girişimi Spell, 15 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında, eski Facebook mühendisi Serkan Piantino tarafından hayata geçirilen yapay zeka girişimi Spell, 15 milyon dolar yatırım aldı. Facebook gibi büyük bir şirketin çatısı altında olmayınca yapay zeka konusunda ciddi ilerlemeler kaydetmenin zor bir şey olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Ancak Spell'in aldığı yatırım, bunun kendisi için çok da zor olmayacağını kanıtlar nitelikte.

Spell'in 15 milyon dolar topladığı A Serisi yatırım turuna katılan isimler Eclipse Ventures ve Two Sigma Ventures olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, finansmanı ekibi ve ürünü daha da büyütmek için kullanmayı planlıyor.

Girişim, herkesin makine öğrenimi deneyleri yapmasını sağlayan ortak bir platform olarak faaliyet gösteriyor. Spell, kullanıcılarını Google, Amazon Web Services ve Microsoft Azure'un en iyi ve en yeni donanımına bağlıyor ve onlara yapay zeka ile birlikte çalışmak ve iş birliği yapmak için ihtiyaç duydukları yazılım arabirimini sunuyor. Bireysel kullanıcılar şu anda Spell'i ücretsiz olarak kullanabiliyor, denemelerini hesaplamaları için gereken GPU türünü belirtebiliyor ve basitçe çalışmasına izin verebiliyor. Kurumsal kullanıcılar ise yazım üzerinde yapılan çalışmaları görüntüleyebiliyor ve deneyleri karşılaştırarak kullanıcıların platformda projelerinde işbirliği yapmalarını sağlıyor. Kurumsal müşteriler, gruplar üzerinde testler yapmak yerine, kendi gruplarını ayarlayabiliyor ve tüm programlarını Spell'de gizli tutabiliyorlar.

Spell, kurumsal müşterilere ayrıca hiper parametre optimizasyonu için dahili destek sunan bir "spell hyper" komutu sunuyor. Bununla insanlar, modellerini ve sonuçlarını izleyebiliyor ve tek bir tıklamayla Kubernetes/Kubeflow'a yerleştirebiliyor. Ancak, belki de en önemlisi, Spell'in bir kuruluşun modelini anında kuruluş genelinde daha geniş bir alanda kullanılabilecek veya doğrudan bir uygulama veya web sitesinde kullanılan bir API'ye dönüştürmesine izin veriyor olması.

Buradaki sonuçlar çok büyük olduğunu söyleyebiliriz. Yapay zekaya bir yerden dahil olmak isteyen küçük şirketler ve girişimler, şimdi giriş yapma konusunda çok daha düşük bir engellerle karşılaşırken, büyük geleneksel şirketler de kurum içi kullanım için çok büyük bir ön yatırım yapmadan kendi özel makine öğrenimi algoritmalarını oluşturabiliyor. Bu da gelecek için yeni bir adımın atıldığını kanıtlıyor.

Bireyselde ücretsiz olarak kullanılabilen Spell'i kurumsal kullanıcılar ayda 99 dolar ödeyerek kullanabiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.