Dashboard UI KIT tasarımcıların tüm ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor

Dashboard UI KIT tasarımcıların tüm ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor

React’te geliştirilen web uygulamaları ve panelleri için ilk ve en büyük tasarım kiti olan Dashboard UI KIT, beraberinde bir yol haritası bulunduruyor ve aylık olarak güncelleniyor. Üstelik gelen yeni güncellemeyle birlikte Dashboard UI KIT, kullanıcılarına 60 yeni ekran ve 4 uygulama konsepti sunuyor.

Yeni bir görsel dil ile 1440 piksele yayılan bu tasarımlar, aynı zamanda bünyesinde Sembolleri ve Stilleri de bulunduruyor. Tüm bu tasarımların 15’i ise React template’i olarak konumlanıyor. Tüm bunların yanı sıra 4 uygulama konseptiyle beraber ek olarak kullanıcılara 24 ekran daha sunulduğunu da belirtelim.

Bu arayüz kitinin 70’ten fazla Responsive Widget’a sahip olduğunu söylemekte de fayda var. Kitte bulunan tüm widgetlar, menüler ve çubuklar yeniden botulandırılabilecek şekilde ayarlı. Böylece tüm elementleri ihtiyaçlarınıza göre hiç bir zoruluk çekmeden düzenlemeniz mümkün.

Üstelik bu kitte yer alan her şey sembol özellikleriyle birlikte kullanıcıya sunuluyor. Bunun yanı sıra kitle birlikte her bir widget’ın nasıl kullanılacağının ve tasarımda kullanmak için hangi boyutların uygun olduğunun anlatıldığı tam sayfalık bir rehber de kullanıcılara aktarılıyor.

Aynı şekilde tüm elementleri içeren bir stil rehberinin de kullanıcıların ilgisi sunulduğunu söylemekte fayda var. Tüm elementlerin ihtiyaçlara göre boyutlandırılmasını sağlayan bu rehberde, 20 farklı bölüm ve örnekler de yer alıyor.

UI Kit’in Skecth ve Adobe dahil olmak üzere tüm platformlarda kullanılabileceğini de belirtelim. Dashboard UI Kit 3.0 paneli etapta Sketch’te tasarlandı ardından herhangi bir 3. Parti araç  kullanılmaksızın Adobe Photoshop’ta pixellerine kadar yeniden oluşturuldu. Son olarak Adobe XD’ye aktarılan panel, böylece en yaygın kullanılan tasarım araçlarını destekleyebiliyor.

Kitte kullanıcılara sunulan ve tasarım sürecini kolaylaştıran bir kaç özellikten daha bahsetmekte fayda var. Gece modu seçeneğine sahip olan Dashboard UI Kit 3.0, panelindeki 40 ekranı gece modunda kullanmanızı sağlıyor.

Mobil tasarımları desteklemek üzere panelinde 30 mobil ekran tasarımını da sunan UI kit, Sketch dosyalarınız için bir kütüphane oluşturmanıza da olanak tanıyor. Bu dosyaları yönetmekte zorlananlar için, Symbol Organizer eklentisi kullanılabileceğini de ekleyelim.

Son olarak 400’den fazla font bulunduran UI Kit’in, menü ve üst çubuk seçenekleriyle öne çıkan bir tasarım kiti olduğunu söyleyebiliriz. Tasarımcıların bir çok konuda işini kolaylaşıtırabilecek olan Dashboard Uİ Kit 3.0 'nun fiyatları ise 44 dolar ve 59 dolar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Fiyatlara göre paketlenen özellikler de değişiklik gösteriyor. İlk paket sadece tasarım için önerilirlen ikinci pakette yazılım odaklı seçenek ve araçlarda yer buluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.