Yeni yılla beraber logosunu yenileyen Slack, eski logosunda bulunan bileşenleri yeniden yorumladı. Bu hafta yayına alınan logo, önde gelen platformların birçoğunda da yerini aldı.
Blogunda logonun yenilenme sürecini paylaşan girişim, markanın ruhunun değişmediğini ancak modernleştiğini de ifade etti. Bu yeni tasarımın daha basit olduğunu vurgulan Slack, bu söylemiyle yeni bir tartışma konusunu da gündeme getirdi.
Zira yenilenen logonun renk şeması eskisiyle aynı kalmış olsa da bir hashtag kadar kolay çizilebilecek nitelikte değil. Bu anlamda eski logoyla karşılaştırıldığında yenisinin çok daha zor akılda kalacağını söylemek mümkün.
Let’s play that fun new game: “Is it the new Slack logo or a random medical group?”#branding #slack #logo #design pic.twitter.com/a4RldEJRO1
— Christopher Grande (@chrisgrande) January 16, 2019
Yuvarlaklaştırılmış dikdörtgenler ve noktaların simetrik bir düzenlemesinen oluşan yeni logo, çapraz hashtagten uzak bir görünüme sahip. Bunun yanı sıra çapraz hashtagteki renk geçişleri, yeni logoda bulunmuyor. Açık mavi, macenta, yeşil ve sarı renkli bu logo, aslına bakarsanız ilk etapta kullanıcıların aklına bir sohbet uygulamasını getirmiyor.
New York’lu şirket Pentagram Design'da çalışan Michael Bierut tarafından tasarlanan yeni logonun, Slack’in piyasaya sürülmesinden bu yana gerçekleşen ilk büyük tasarım değişikliği olarak öne çıktığını da ekleyelim. Pentagram Design paylaştığı gönderide logoyu şöyle tanımlıyor:
Yenilenen palette yer alan 4 ana renk, orijinal logoda yer alan ve sadece beyaz arkaplan kullanılmak zorunda kalınan 11 renge kıyasla daha kolay yönetilebiliyor. Bu logo ekranda daha iyi görünmesi için optimize edildi ve Slack’in öne çıkan patlıcan moru rengi, ara renk olarak konumlandırılarak kimliğin korunması sağlandı.
Tüm bu detayların yanı sıra son kullanıcıların yakaladığı şaşırtıcı bir benzerlik de dikkat çekti. Twitter'da Slack'in yeni logosunu gören bazı kullanıcılar, logodan arta kalan boşlukları Nazilerin de sembolü olan Svastika'ya benzetti.
I can’t unsee the Swastika in the negative space of slack’s new logo
— Emily G...o back inside (@EmilyGorcenski) January 17, 2019
Tasarımcıların muhtemelen farkına varmadığı bu detay, marka imajının istenen yere taşınmamış olabileceğinin de bir göstergesi. Yine de internette gündeme gelen her olay gibi kısa vadede esprilere konu olabilecek bu benzerliğin uzun vadede unutulması da söz konusu.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap