Kripto para borsası Coinbase, San Francisco merkezli Blockspring'i satın aldı

Coinbase, geliştiricilerin API'lardan veri toplamalarını ve bu verileri işlemelerini sağlayan San Francisco merkezli bir girişim olan Blockspring'i satın aldı. 
Kripto para borsası Coinbase, San Francisco merkezli Blockspring'i satın aldı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan ve geçtiğimiz yılın sonunda, aldığı 300 milyon dolar yatırımla 8 milyar dolarlık değerlemeye ulaşan Coinbase, geliştiricilerin API'lardan veri toplamalarını ve bu verileri işlemelerini sağlayan San Francisco merkezli bir girişim olan Blockspring'i satın aldı.

Blockspring, sunucusuz bir veri işletmesi olarak kurulmuştu. Ancak daha sonra şirketlerin API verilerini kullanmalarını sağlayan bir hizmete dönüştü. Bu da bina listesi ve işe alım, pazarlama satış, raporlama ve daha fazlası için depolama yapmaya olanak saplıyor. Y Combinator hızlandırma programı mezunu olan Blockspring'in fiyatlandırması ise aylık 29 dolardan başlıyor. Girişim binlerce şirketle çalıştığını belirtiyor, ancak tam sayıyı paylaşmıyor.

Blockspring, Coinbase yatırımcısı olan SV Angel ile A16z'in de aralarında bulunduğu bir grup yatırımcıdan 3,5 milyon dolarlık yatırım almıştı. Bahsi geçen yatırımcıların Coinbase’in Blockspring'i satın almasında etkin rol oynadığını söylemek mümkün duruyor. Satın almanın sonucu olarak tüm Blockspring ekibi Coinbase’e katılacak ancak kendi mevcut ürünlerini ”her zaman olduğu gibi yeni ve mevcut müşterilere” sunmaya da devam edecekler. Blockspring'in CEO'su Paul Katsen, Coinbase satın alması ile birlikte hedeflerini Coinbase çalışanları ile çok daha ileriye taşıyabileceklerini açıklıyor.

Coinbase'in şirketleri satın almanın yanı sıra, erken dönem odaklı Focus Coinbase Ventures fonu aracılığıyla da yatırım yaptığını da hatırlatalım. Kripto para dünyasında ciddi dalgalanmalar yaşanırken böyle bir haberin kripto para takipçilerini sevindireceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.