Apple Watch hayat kurtarmaya devam ediyor

Apple CEO’su Tim Cook Twitter’da Apple Watch’ın kocasının hayatını kurtardığını söyleyen bir twitter kullanıcısına bir tweet ile cevap verdi.

Twitter kullanıcısı Elissa Lombardo Cuma günü Tim Cook’a tweet atarak Apple Watch’un kocasının düzensiz kalp atışlarını yakaladığını söyledi. Lombardo, bu durum üzerine kocasının Acil'e gittiğini ve arterlerinde bir tıkanma tespit edildiğini aktardı.

Lombardo eşine iki stant takıldığını söyleyerek Cook’a teşekkür etti. Apple CEO’su ise Salı günü Lombardo’nun tweetine cevap vererek; eşinin sağlık durumunun iyi olduğuna sevindiğini ve bu hikayenin ilham verici olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl iki yeni güncelleme yayına alan Apple, kullanıcıların düzensiz kalp ritmlerini algılamak ve bileklerinden kalp fonksiyonlarını ölçümleyen bir electrocardiogram çekmek için tasarlandı.

Bu teknolojinin geçmişine baktığımızda sağlık girişimi Cardiogram ve California San Francisco Üniversitesi'nin işbirliğini görüyoruz. İkili 2017 yılında anormal kalp atışlarını yüzde 97 doğruluk oranıyla algılayan ve yapay zeka algoritmasından güç alan giyilebilir bir teknoloji geliştirdi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen ayrı bir araştırma sonucunda ise Cardiogram ve California San Francisco Üniversitesi Apple Watch’un da yüksek tansiyon ve uyku apnesi adıyla bilinen hipertansiyonu algılayabildiğini açıkladı.

Bu arada Apple Watch’ın hayat kurtarma hikayelerinin daha önce Apple etkinliklerinde gündeme geldiğini de hatırlatalım. Kalp hastalıkları dışında da sağlık uyarısında bulunan Apple Watch, geçtiğimiz yıl 32 yaşındaki bir kullanıcıyı sağlık yardımı alması için uyarmıştı. AppleWatch’u dinleyerek sağlık merkezine giden kullancının yırtılmış ülsere sahip olduğu anlaşılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.