200 milyonu aşkın Fortnite hesabında güvenlik açığı tespit edildi

Güvenlik firması Check Point'in paylaştığı bilgilere göre yaşanan güvenlik açığı nedeniyle milyonlarca Fortnite hesabı tehlikedeydi.
200 milyonu aşkın Fortnite hesabında güvenlik açığı tespit edildi

2018 yılına damgasını vuran ve günümüzün en çok oynanan oyunları arasında yer alan Fortnite, bir güvenlik skandalı ile karşımıza çıktı. Güvenlik firması Check Point'in paylaştığı bilgilere göre yaşanan güvenlik açığı nedeniyle milyonlarca Fortnite hesabı tehlikedeydi.

Söz konusu güvenlik açığını geçtiğimiz yılın Kasım ayında bulan Check Point, konuyu Epic Games'e iletti. Kasım ayından bu yana konu ile ilgili çalışmalar yapan Epic Games, Aralık ayında güvenlik açığını ortadan kaldırarak söz konusu tehditi engellemiş oldu. Bu olayların ardından Check Point'in keşfettiği güvenlik açığı ortaya çıkmış oldu.

Fortnite'ın geliştiricisi konumunda olan Epic Games'in web sitesi ile ilgili bir rapor yayınlayan Check Point araştırmacıları önemli bir güvenlik açığı bulduğunu duyurdu. Check Point tarafından paylaşılan bilgilere göre şifre veya kullanıcı adı girmeden Fortnite hesaplarına erişmek mümkündü.

200 milyonu aşkın Fortnite hesabı

Ortaya çıkan bilgilere göre güvenlik açığı nedeniyle 200 milyonu aşkın Fortnite hesabı tehlikedeydi. Söz konusu güvenlik açığı kullanıcıların kişisel bilgilerinin yanı sıra kredi kartı bilgilerine erişilebildiğini de ekleyelim.

Facebook, Google, PlayStation, Nintendo veya Xbox hesabi ile Fortnite'a giriş yapan kullanıcıların hesaplarının erişilebilir olduğunu da belirtelim. Son olarak hacker'ların benzer bir yöntem kullanarak geçtiğimiz yıl Facebook'ta 29 milyonu aşkın kullanıcının hesabına erişmeyi başardıklarını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.