DuckDuckGo, harita servisi için Apple ile iş birliğine gitti

Google'ın en önemli rakiplerinden biri olan DuckDuckGo, platformundaki harita servisleri için Apple'ın harita servisi olan Apple Maps'i kullanacağını açıkladı
DuckDuckGo, harita servisi için Apple ile iş birliğine gitti

Gizliliğe önem veren bir arama motoru olan DuckDuckGo, yeni bir iş birliği ile karşımıza çıktı. Google'ın en önemli rakiplerinden biri olan DuckDuckGo, platformundaki harita servisleri için Apple'ın harita servisi olan Apple Maps'i kullanacağını açıkladı. Yapılan anlaşmaya göre DuckDuckGo'nun mobil ve masaüstü versiyonlarında lokal harita sonuçlarını Apple Maps sunacak.

DuckDuckGo arama motorunun adres ve yerel arama sonuçları için varsayılan sağlayıcı olacak olan Apple Maps, aratılan yerler ile ilgili ekstra bilgiler de sunacak. Konu ile ilgili bir açıklama da yapan DuckDuckGo, Apple Maps ile birlikte gelişmiş adres aramaları, ek görsel özellikler, gelişmiş uydu görüntüleri ve sürekli güncellenen haritalar gibi özelliklere sahip olacaklarını belirtti.

MapKit JS kullanılacak

Yapılan anlaşmanın finansal detaylarının paylaşılmadığını ve anlaşmanın tamamen gizli olduğunu da ekleyelim. Söz konusu iş birliği için Apple'ın WWDC 2018 konferansında tanıttığı ve henüz beta sürecinde olan MapKit JS teknolojisinin kullanılacağını da belirtelim.

Apple ile yapılan iş birliğinden önce DuckDuckGo'nun pek çok farklı servisi aynı anda kullandığını da ekleyelim. DuckDuckGo'nun harita servisi için kullandığı sağlayıcılar arasında OpenStreetMap, Bing, Here Maps ve Google gibi önemli servisler yer alıyor.

Farklı entegrasyonlar da kullanacak

Yenilenen harita deneyiminin tamamının Apple tarafından sağlanacağını da belirten DuckDuckGo, başarılı bir harita deneyimi sunmak için farklı entegrasyonlar da sağlayacak. Bu entegrasyonların başında ise Yelp geliyor. Herhangi bir kişisel bilgi saklamadıklarını ve paylaşmadıklarını belirten DuckDuckGo sözcüsü, Apple Maps'in de bu bilgileri saklamadığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.