Cardtek, Samsung Electronics ve First Data'dan "SoftPOS" için iş birliği

Cardtek, Samsung Electronics ve First Data SoftPOS teknolojisi için iş birliği anlaşması imzaladı.
Cardtek, Samsung Electronics ve First Data'dan

Ödeme teknolojileri alanında 35’ten fazla ülkede müşterilerine çözümler sağlayan Cardtek, Samsung Electronics ve First Data Polonya ile NFC (yakın alan iletişimi) özellikli akıllı telefon ve tabletlerin POS terminali olarak kullanmasını sağlayan “SoftPOS” çözümü için iş birliği anlaşmasına imza attığını duyurdu.

Yapılan iş birliği sayesinde Samsung’un akıllı telefon ve tabletleri ek bir cihaza ihtiyaç duyulmaksızın, sadece bir uygulama yüklenerek, temassız EMV işlemlerin kabul edildiği bir mobil POS terminaline dönüşüyor. Tabii ki bunun Cardtek’in SoftPOS çözümü sayesinde mümkün olduğunu da ekleyelim.

Cardtek, Samsung-Knox güvenlik altyapısı kullanan akıllı telefonlarda temassız EMV işlemlerin kabulünü sağlayan çok katmanlı güvenlik protokolleri ve EMV temelli ödeme altyapılarının Android işletim sistemine adaptasyonu için gerekli çözümü sağlarken First Data ise işlem kabulü anlamında hızlı ve güvenli bir işletim hizmeti sunacak.

Polonya'da hizmete sunulacak

Uygulamanın pilot çalışmalarının 2019 yılının ilk yarısında Polonya’da hayata geçmesi planlanıyor. İlerleyen dönemde Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde de hizmetin yaygınlaşması planlanıyor. Yapılan iş birliği ile ilgili bir açıklama yapan Cardtek CEO’su Turgut Güney, Samsung ve First Data ile geliştirdikleri altyapının mevcutta kullanılan akıllı telefon ve tabletlerin, EMV temelli temassız ödeme işlemi kabulü noktasında devrim niteliğinde bir yeniliği hayatımıza kazandırdığını dile getirdi.

Dijital ödemelerde lider teknoloji sağlayıcılarından biri olarak, pazardaki oyunu değiştiren bu mobil inovasyonun bir parçası olmaktan gurur duyduklarını da paylaşan Güney, akıllı telefonları mobil ödeme terminali olarak etkinleştirmenin verimlilik ve yayılım açısından çığır açacağına inandığını da belirtti.

Samsung Electronics Başkanı Joseph Kim ise bu ortaklığın eksiksiz ve güvenli mobil ticarete geçişte büyük bir adım olduğunu belirterek, ortaya konulan çözümün, uygulama ve kullanım kolaylığı sayesinde nakitsiz topluma geçişte devrim yaratacağını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.