Netflix analistleri, platformun ve dijital yayıncılığın geleceği ile ilgili soruları yanıtladı

Netflix, UBS’in platformun yükselişi ile ilgili yorumunu takiben üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı.
Netflix analistleri, platformun ve dijital yayıncılığın geleceği ile ilgili soruları yanıtladı

Netflix, UBS’in platformun yükselişi ile ilgili yorumunu takiben üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Firmanın analistleri de bu yükselişin ardından, Netflix'i ve dijital yayıncılığın geleceğini çevreleyen birkaç önemli soruyu cevapladı. Analistler ayrıca, Netflix'in Wall Street'in beklediğinden daha yüksek marjlar elde etmesi gerektiğine dair uzun vadeli görüşlerini irdelerken, şu anda içerik harcamalarının "büyük medya şirketleri" ölçeğinde olduğunu da belirtti.

Netflix hisseleri, UBS'in yayınladığı raporun akabinde geçtiğimiz cuma günü son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bahsi geçen rapor, Netflix'in geçtiğimiz haziran ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden sonra, yaklaşık yüzde 20'nin altında işlemin yapıldığı üç aylık döneme dair olumlu yorumlar da içeriyor. Biz de bu kapsamda Eric Sheridan'ın öncülük ettiği UBS analistlerinin cevabını verdiği üç soruya değinmek istedik.

"Orijinal içerik, özellikle uluslararası pazarlarda aboneleri alt üst edecek mi?"

Sheridan ve ekibi, Netflix'in orijinal içerik sayfalarının özellikle platformdaki daha yerel, film ve kurgusal olmayan içerikle birlikte, uluslararası büyümeyi hızlandırmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca Netflix'in genişleyebileceği Hindistan gibi büyüyen pazarlarda hala düşük bant kullanımı olduğunu da iddia ediyorlar.

Geçtiğimiz ay Netflix, 45 milyondan fazla hesabın Netflix orijinal filmi olan Bird Box'ı izlediğini açıklamıştı.

"Artan rekabet, Netflix'in pazar payını veya fiyatlandırma gücünü tehdit edecek mi?"

UBS, abonelik akışlı videonun zaman içinde TV'ye hükmedeceğini, birden fazla oyuncu için fırsatlar yaratacağını ve rekabetin artmasını beklediğini belirtiyor. Hulu ve Amazon Prime da bu pazarda ciddi anlamda pazar payı kazanıyor. Yine de firma, Netflix'in orijinal içeriklerinin iyi konumlandırıldığını düşünüyor. Bu da aynı zamanda Netflix'in fiyatlandırma gücünü ya da fiyatları artırırken kullanıcıları elinde tutabildiğini gözler önüne seriyor.

"Aboneler, ABD'de ve deniz aşırı pazarlarda nasıl takip ediliyor?"

Analistler, uygulama indirmelerini, orijinal içerik için Google arama eğilimlerini ve diğerlerini vurgulayarak dördüncü çeyrek için yurt içi ve yurt dışı abone büyümesinin birkaç faktöre bağlı olarak güçleneceğini söyledi. Uygulama izleme analizi ise indirilenlerin ülke payının ABD'den ve uluslararası alanlara doğru yöneldiğini gösteriyor. Sheridan, ABD’deki büyümenin ve daha olgunlaşan uluslararası pazarların plato gibi göründüğünü; Latin Amerika'da, Asya’da ve özellikle Hindistan’da ortaya çıkan pazarların “yerel dil içeriği konusunda parlak noktalar” olduğunu söyledi.

Genele baktığımızda Netflix'in Wall Street'in beklediğinden daha yüksek marjlar elde etmesi gerektiği konusundaki uzun vadeli görüşü, içerik harcamalarının şu anda "büyük medya şirketleri" ölçeğinde gerçekleşmesi ile destekleniyor. Netflix'in orijinal içerikteki kararlılığı, UBS'in raporunu oluşturan en büyük etken olarak karşımıza çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.