Modanisa.com, Goldman Sachs ve Wamda Capital'dan yatırım aldı

Modanisa.com, Goldman Sachs ve Wamda Capital'dan yatırım aldı

Muhafazakar giyim ürünleri satan bir e-ticaret sitesi olarak hizmet veren Modanisa.com, yeni bir yatırım haberi ile karşımızda. Önemli finansal yatırımcılarından oluşan bir konsorsiyumdan yatırım almak için anlaşma imzalayan Modanisa, şirketin azınlık hissesinin Dubai merkezli Wamda Capital ve Goldman Sachs’a satışı için Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu.

Yapılan anlaşmaya göre şirketin çoğunluk hissesi ve yönetimdeki söz hakkı ise kurucu ortaklarda kalacak. Yapılan yatırımın miktarı veya şirket değerlemesi ile ilgili bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Yapılan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Modanisa Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, yeni yatırımla birlikte dünya markası olma yolunda önemli adımlar atacaklarına belirtti.

Avrupa ve Orta Doğu’da lojistik merkezleri kuracak

Bir yandan e-ticaret ve lojistik altyapılarını güçlendirirken diğer yandan Türkiye’den daha fazla üretici ve markayı dünya ile buluşturma imkanına kavuşacaklarını da paylaşan Türe, Modanisa.com'un Avrupa ve Orta Doğu’da kuracağı lojistik merkezleri ile Türkiye’den gönderdiği ürünlerini maksimum 3 günde tüm dünyaya ulaştırabileceğini de sözlerine ekledi.

2011 yılında yola çıkan Modanisa, 8 yıl içinde 150 milyondan fazla kadını sitesine çekmeyi başardı. Çoğu Türkiye’den olmak üzere 650’den fazla tasarımcı, üretici ve markayı 130 ülkeden tüketicilere ulaştıran Modanisa, ilk yatırımını 2013 yılında Aslanoba Capital'dan aldı.

2016 yılında ise 2. yatırımını alan Modanisa, Suudi fon şirketi STC Ventures ve Dubai merkezli Wamda Ventures’tan yatırım aldı. Konsorsiyum üyesi, Wamda Capital yönetici ortaklarından Khaled Talhouni, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye’nin ekonomik potansiyelinin yatırım kararını almada etkili olduğunu belirtti. Goldman Sachs ile birlikte bu yatırım kararını verdikleri için çok mutlu olduklarını da ileten Talhouni, Modanisa’nın işine ilk yatırımı yapan ortaklardan biri olduklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.