Fortnite'in geliştiricisi ve Improbable 25 milyon dolarlık yatırım fonu ile Unity tekelini yıkmayı planlıyor

Fortnite oyunun geliştiricisi olan Epic Games ve İngiltere merkezli bir girişim olan Improbable, 25 milyon dolaralık bir yatırım fonu kuracaklarını açıkladılar.
Fortnite'in geliştiricisi ve Improbable 25 milyon dolarlık yatırım fonu ile Unity tekelini yıkmayı planlıyor

Fortnite oyunun geliştiricisi olan Epic Games ve İngiltere merkezli bir girişim olan Improbable, 25 milyon dolarlık bir yatırım fonu kuracaklarını açıkladılar. Epic Games’in oyun motoru olan Unreal Engine’nin rakibi konumunda olan Unity ile bir sorun yaşayan Improbable, çözümü şirketin rakibi olan Epic Games ile iş birliğine gitmekte buldu.

Gerginliğin nedeni SpatialOS

SpatialOS isimli bulut tabanlı bir platform nedeniyle Improbable ile Unity şirketleri arasında bir gerginlik oluştu. Unity firmasının kullanım şartlarının değişmesi nedeniyle Unity engine oyun motorunun bulut tabanlı SpatialOS platformu ile kullanılamayacağını resmi blogu üzerinden duyuran Improbable, gerginliği başlatmış oldu.

Unity tarafından yapılan hamlenin hem küçük ve orta ölçekli hem de büyük projeleri olan geliştiricilere zarar vereceğini de iddia eden Improbable, bu hamlenin kasıtlı olarak yapıldığını da paylaştı. Bu açıklamaların ardından 2018 yılının en çok kazanan firmalarından biri olan Epic Games ile iş birliğine gittiğini duyuran Improbable, Epic Games ile birlikte 25 milyon dolarlık bir fon kuracaklarını açıkladı.

Söz konusu açıklamada 25 milyon dolarlık bu fonun geliştiricilerin daha açık oyun motorlarına, hizmetlere ve ekosistemlere geçişine yardımcı olacağı da paylaşıldı. Fonun kurulmasının ana amacı ise geliştiricileri Unity kullanmak yerine başka platformlara çekmek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.