Yarı Zamanlı ve Freelance iş arayanlar için pazar yeri Pariyer, 50 bin kullanıcıya ulaştı

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında 1. yılını kıtlayan ve 25 bin üyeye ulaşan Pariyer, 2019 itibariyle 50 bin üyeye ulaştı.
Yarı Zamanlı ve Freelance iş arayanlar için pazar yeri Pariyer, 50 bin kullanıcıya ulaştı

Yarı zamanlı ve Freelance olarak iş arayan kullanıcılar için bir pazar yeri olarak hizmet veren Pariyer girişiminden sizlere daha önce bahsetmiştik. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında 1. yılını kutlayan ve 25 bin üyeye ulaşan Pariyer, 2019 itibariyle 50 bini aşkın üyeye ulaştı. 50 bin üyenin yanı sıra platform içinde 3 bine yakın iş ilanı ve 11 bin 776 adet iş talebi olduğunu da ekleyelim.

Hedef 300 bin üye

Yaklaşık 5 ay gibi kısa bir sürede kullanıcı sayısını iki katına çıkaran Pariyer, 250 kadın projesi arasından seçilerek Proje 15 kapsamında KAGİDER tarafından desteklenmeye de başladı. 2019 yılında üye sayısını 300 bine çıkarmayı hedefleyen girişim, yılın 2. çeyreğinde yapay zeka teknolojisini de sistemine ekleyecek.

Söz konusu yapay zeka teknolojisinin sisteme eklenebilmesi için çeşitli inovasyon ekiplerinin Pariyer.com’a destek olduğunu da belirtelim. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin yardımıyla özellikle tekstil firmalarına da ulaşan Pariyer, bu sayede evden iş veren firmaların da sayısını artırmayı planlıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama da paylaşan Pariyer kurucusu Meryem Bozkurt Sıtkı, Türkiye'nin oldukça genç bir nüfusa sahip olduğunu ve 7,5 milyonu aşkın öğrenci olduğunu dile getirdi. İstihdama katılan kadın sayısının sadece yüzde 33,8 olduğunu da paylaşan Sıtkı, Pariyer'in özellikle istihdama katılmayan 28,5 milyon insanı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Pariyer.com'un bu pazara ilk girmenin avantajını mutlaka yaşayacağının da altını çizen Meryem Bozkurt Sıtkı, en uygun adayları, en hızlı şekilde, en uygun ücret ve en iyi teknolojiyle iş verenlerle buluşturma hedefiyle yola çıktıklarını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.