Amazon, IMDb üzerinden ücretsiz olarak film ve dizi izlenmesine izin veriyor

IMDb Freedive olarak adlandırılan platformun şimdilik sadece ABD'de yaşayan tüm IMDB kullanıcıları ve Amazon Fire TV cihazları tarafından kullanılabileceğini belirtelim.
Amazon, IMDb üzerinden ücretsiz olarak film ve dizi izlenmesine izin veriyor

Ücretsiz, reklam destekli video pazarı günümüzde ciddi anlamda değer kazanmaya başladı. Bu konuda Amazon da boş durmayı reddetti ve şirketin sahibi olduğu film ve TV sitesi IMDb, geçtiğimiz gün ücretsiz bir yayın kanalı başlattığını açıkladı. IMDb Freedive olarak adlandırılan platformun şimdilik sadece ABD'de yaşayan tüm IMDB kullanıcıları ve Amazon Fire TV cihazları tarafından kullanılabileceğini belirtelim.

IMDb Freedive, film ve dizileri ücretsiz olarak sunacak, çünkü hizmet reklamlarla desteklendiğinden, IMDb veya Amazon Prime aboneliği gerekmiyor. İzleyicilerin platformdaki içerikleri izlemeye başlamak için ücretsiz bir IMDb hesabı oluşturması yeterli oluyor.

The Illusionist, Memento ve The Last Samurai gibi daha eski filmler şu anda serviste izlenebiliyor. Fringe, Heroes, Without a Trace ve The Bachelor gibi içerikler de Freedive'ın mevcut televizyon programlarından bazılarını oluşturuyor. Platformda drama, komedi, korku, aksiyon, aile vb. dahil olmak üzere birden fazla kategori bulunuyor. Servis ayrıca, birkaç IMDb orijinal dizisine de sahip olacak. Kısacası yeni hizmet, tıpkı YouTube'da olduğu gibi reklamlarla, ücretsiz olarak hizmet veren ve yer yer orijinal içeriğe de sahip bir dijital yayın platformu olarak karşımıza çıkacak.

Dijital yayın platformları gün geçtikçe daha çok değer kazanmaya başlıyor. Örneğin, geçtiğimiz haftalarda yapılan bir araştırma, dünyadaki internet trafiğinin yüzde 15'inin Netflix'ten geldiğini ortaya koydu. Netflix'in rakipleri Amazon Prime, Hulu gibi servisler de günden güne büyümeye devam ediyor. Bu da yeni hamlenin ne kadar önemli olduğunu anlamamızı sağlıyor.

Şu anda IMDb'nin Freedive içeriklerini yayınlayabilen tek set üstü medya cihazları Amazon'un Fire TV ürünleri olacak. Zaten genele baktığımızda Amazon, Prime video abonelerinin Amazon dışındaki cihazlarda içeriklerini kullanmalarını zorlaştırıyor. Ancak IMDb, Freedive'ın Amazon Prime'a göre daha yaygın olarak kullanabileceğinin altını çiziyor. Uygulamanın ABD dışındaki kullanıcılar için ne zaman aktif edileceğine dair herhangi bir bilgi bulunmadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.