2 milyar dolarlık yemek sipariş uygulaması Deliveroo'da yönetici değişikliği yapıldı

2 milyar dolarlık yemek sipariş uygulaması Deliveroo'da yönetici değişikliği yapıldı

İngiliz gıda dağıtım şirketi Deliveroo, üst düzey yöneticilerinden birini kaybetti. Şirkette COO, yani Chief Operating Officer olarak görev yapan Roy Blanga, Business Insider'ın haberine göre Aralık ayında işten ayrıldı.

Roy Blanga'nın işten ayrılmasından sonra ise Deliveroo'nun yeni COO'su Rohan Pradhan oldu. Roy Blanga, Aralık ayında konuyla ilgili bir açıklama yaptığını belirtti. Business Insider ise Blanga'nın ayrılmasının bahar mevsiminde şirket içinde duyurulduğunu açıkladı. Deliveroo da Blanga'nın ayrıldığını doğruladı ve onun yerine COO olarak bir başka yönetici Rohan Pradhan'ı terfi ettirdiğini söyledi. Blanga ise bu konuda yorum yapmak istemedi. Kaynaklar ise Blanga'nın şu anda seçeneklerini araştırdığını belirtiyor. Ancak  Roy Blanga'nın LinkedIn profiline baktığımızda işi bıraktığına dair herhangi bir ibare göremediğimizi de belirtelim. Bununla birlikte Rohan Pradhan'ın LinkedIn profili ise kendisinin yeni COO olduğunu kanıtlıyor.

Blanga, 2015 yılında Deliveroo'ya katılmış ve ondan önce de indirim devi Groupon'da Kuzey Avrupa’nın uluslararası başkan yardımcılığını yapmıştı. Ardılı olan Pradhan ise daha önce restoranların teslim alma siparişlerini yerine getirmelerine yardımcı olan pop-up mutfakları olan Deliveroo Editions'a öncülük etmişti.

Uber'in ilgisinde

Deliveroo, İngiltere'de yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım ve 2 milyar dolarlık değere sahip en iyi finanse edilen girişimlerden biri diyebiliriz. Şirket, teslimat hizmeti olmayan çeşitli yerel restoranlardan paket servisi imkanı sağlıyor. Sözleşmeli Deliveroo sürücüleri de yiyecekleri bisiklet veya motosikletle kullanıcıya ulaştırıyor.

Ayrıca belirtelim; Deliveroo ABD’de bulunmamakla birlikte, Bloomberg Eylül 2018’de Uber’in UberEats’in yiyecek dağıtım işini desteklemek için firmayı devralmayı düşündüğünü açıklamıştı. Kaynaklar da Deliveroo'nun satın alma teklifi hazırladığını doğruluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.