Hyundai, merdiven çıkabilen aracı 'Elevate'i tanıttı

Hyundai, merdiven çıkabilen aracı 'Elevate'i tanıttı

Dünyanın gözü kulağının olduğu büyük etkinlikler birçok marka için de yeni ürün ve servislerini tanıtmaları, yenilenen marka imajlarını göstermeleri için büyük bir fırsat alanı. ABD'nin Las Vegas kentinde süren CES 2019 ise bu sene yine fütüristtik sahnelerin canlandığı bir şölene döndü.

Güney Koreli araç üreticisi Hyundai, etkinlikte yürüyen otomobil konseptini tanıttı. Elevate ismini alan araçlar Üstün Hareketlilik Aracı (UMV) olarak tanımlanan tanımlanıyor.

Bir UMV, artık hareketliliğin en üst noktası olan bir depremle ulaşılamayan alanlara seyahat edebilir. Dört uzun robot ayağı olan tamamen elektrikli araç sürücüsü olmadan hareket edebiliyor. Çok sayıda sensor ve kamera tarafından takip ediliyor. Araçlar, öncelikle yangın, deprem, fırtına gibi afet yardımlarında kullanılmak amacıyla tasarlandı. 

Hyundai'nin aktardığı bilgilere göre Elevate konsepti, belirli durumlar için farklı gövdeleri değiştirme özelliğine sahip modüler bir EV platformuna sahip. Robotik bacak mimarisinde beş serbestlik derecesi ve tekerlek göbeği itme motorları bulunuyor. Tasarımı sayesinde  hem memeli hem de sürüngen yürüyüşlerini taklit edebilen aracın otoyol ve sehir içinde de kullanabileceği  belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.