Cep boy osiloskop Minis, Arıkovanı'nda destek bekliyor

Dünyanın en küçük osiloskobu olma hedefi ile yola çıkan cep boy osiloskop Minis, Arıkovanı kampanyasına başladı.
Cep boy osiloskop Minis, Arıkovanı'nda destek bekliyor

Dünyanın en küçük osiloskobu olma hedefi ile yola çıkan cep boy osiloskop MinisArıkovanı kampanyasına başladı. Öncelikle osiloskobu anlatmak gerekirse elektriksel değerleri ölçümleyen bir cihaz olan osiloskop elektronikle ilgilenen herkes tarafından kullanılan bir çözüm.

Elektriksel sinyallerini dalgaya dönüştüren ölçüm aleti osiloskop, gerilim, frekans, akım gibi değerleri ölçerek ekrana taşıyor. Özellikle elektronik cihazların onarım işini yapan teknik servislerde ve meslek liselerinde kullanılan osiloskopların en büyük sorunu ise büyük ve hantal yapıları.

Sadece 60 gram ağırlığında

Tam da bu sorunu ortadan kaldırma hedefi ile yola çıkan Minis, küçük ve hafif tasarımı ile ön plana çıkıyor. Cep telefonu, tablet ya da bilgisayara bağlanarak çalışan Minis, sadece 60 gram ağırlığında. Hatırlatmak gerekirse ortalama bir osiloskop 3 kg ağırlığında.

Minis uygulaması indirilen telefon, tablet ve bilgisayara USB kablo ile bağlandığında cihaz çalışmaya başlıyor.indirilen telefon, tablet ve bilgisayara USB kablo ile bağlandığında cihaz çalışmaya başlıyor. Halihazırda Windows, Linux ve Android ile çalışabilen Misin, ilerleyen dönemlerde ise Mac ve iOS desteğine de sahip olacak.

Osiloskopların karmaşık kullanımı yerine birkaç parmak hareketiyle çözüm sağlayan Minis, osiloskopların üzerinde bulunan düğmelerin işlevlerini parmak hareketlerine dönüştüren bir arayüze sahip. Oldukça kısa bir süre içinde 85 bin TL destek toplamayı başaran Minis, Arıkovanı'nda 100 bin TL destek toplamayı hedefliyor. 32 gün boyunca kampanyasına devam edecek olan Minis, şu ana kadar 90 kişiden destek aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.