Parmak izi okuyuculu kart geliştiren fintech girişimi: Zwipe

Son dönemde üzerinde parmak okuyucular bulunan kartlar üreten Zwipe, 13.7 milyon dolar yatırım almayı hedefliyor. Gelen yatırım kartın daha ticarileştirilmesi ve yaygınlaştırılması için kullanılacak.
Parmak izi okuyuculu kart geliştiren fintech girişimi: Zwipe

Zwipe, banka kartı ve kredi kartlarının güvenliği konusunda yapılan çalışmalara biyometrik bir bakış açısı getiren ve fiziksel kartların üzerine bir parmak izi okuyucu koyarak yenilikçi bir adım atan fintech girişimi.

2009 yılında kurulan Oslo merkezli girişim, bugüne kadar pek çok pilot proje yürüttü. Kart sağlayıcısı olan bankalar, Visa, Mastercard ve Gemalto gibi şirketlerle ortaklık kuran girişim, Avrupa ve Orta Doğu'da pek çok biyometrik ödemeyi destekleyen pilot kart projeleri yaptı. İtalya'da Intesa Sanpaolo gibi bankalarla çalışan Zwipe, Orta Doğu'da ise areeba gibi firmalarla çalışmalar yaptı.

32 kişilik bir ekipten oluşan fintech girişimi bugüne kadar öz sermaye, borç ve bazı ödüller aracılığıyla 27.6 milyon dolarlık kaynak bulmayı başarmıştı. Avrupa Komisyonu'nun Horizon 2020 programından 2.6 milyon dolarlık bir ödül elde eden Zwipe, kart pazarının büyümesi ve bu pazardan pay kapma konusunda iddialı gözüküyor.

Girişimin CEO'su André Løvestam, Zwipe'ın özellikle biyometrik kartlarının 2019'un ikinci yarısında daha ticari bir hale geleceğine inandıklarını belirtiyor. 2020'de ise daha büyük ölçeklerde büyüme konusunda hedefleri var. Zwipe her ne kadar çok şık bir teknoloji olsa da, bu parmak izi okuyuculu kart maliyetlerinin alışıldık kartlardan daha yüksek maliyet yükü getireceği de bir gerçek.

Son olarak Oslo'da gerekli mercilere başvuran Zwipe, 13.7 milyon dolar yatırım planını ortaya çıkardı. Girişim Norveç ve İsveç'te bulunan yeni yatırımcılardan yatırım taahhüdü aldığını belirtti. Gelen yatırımla birlikte Zwipe'ın yeni pazarlara açılması ve ürünlerini yeni bankalara ya da yeni fintech girişimlerine sunması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.