Amazon, Microsoft'u geride bırakarak en değerli halka açık şirket oldu

E-ticaret devi Amazon, ABD'nin halka açık en değerli şirketi ünvanını beş haftadır ilk sırada olan Microsoft'un elinden aldı.
Amazon, Microsoft'u geride bırakarak en değerli halka açık şirket oldu

E-ticaret devi Amazon, ABD'nin halka açık en değerli şirketi ünvanını beş haftadır ilk sırada olan Microsoft'un elinden aldı. Amazon'un borsa değeri Wall Street'te yüzde 3'ün üzerinde prim yaparak 797 milyar dolara çıktı. Şirketin değerinin bu yıl içinde yüzde 20 artarak 1 trilyon dolara çıkabileceği açıklandı.

Borsa değeri tek seansta yüzde 3,44 oranında artarak 796 milyar 800 milyon dolara yükselen Amazon, bir ay önce Apple'i geçerek birinci sıraya yükselen Microsoft'un 783 milyar 400 milyon dolarlık borsa değerini de böylece geride bırakmış oldu. Microsoft, sekiz yıldır dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ı 27 Kasım'da geçmişti. Tüm bunların akabinde ise teknoloji devlerinden Apple, en değerli şirketler sıralamasında dördüncülüğe geriledi.

Piyasa değeri 6 ayda yüzde 33 düşen Apple'ı bu sürece götüren detayları da geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Açıklanan verilere baktığımızda ise Apple için olumsuz olan bu sürecin Amazon için olumlu olduğunu söylemek mümkün. Ancak şirketlerin piyasa değerlerinin her an değişkenlik gösterebileceğini belirtmekte de fayda var.

Google'ın çatı şirketi Alphabet'in piyasa değeri dünkü borsa işlemlerinin ardından 740 milyar dolara çıkarken, Apple'ın değeri ise 694 milyar dolara düştü. Apple'ın Ekim'de yükselen hisseleri, iPhone satışlarının beklenenin altında kalması nedeniyle o tarihten bu yana yaklaşık yüzde 33 değer kaybetmişti. Apple geçen hafta 15 yıl aradan sonra satış tahminlerini ilk kez revize etmek zorunda kalmış, yılın son çeyreği için 89 milyar dolar olan ciro beklentisini 84 milyar dolara çekmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.