Google, Asistan'ın ay sonuna kadar bir milyar cihaz için aktif edileceğini açıkladı

CES 2019 etkinliğinde açıklama yapan Google, sesli asistanı Google Asistan'ın ay sonuna kadar 1 milyar cihaz için aktif edilmiş olacağını açıkladı. 
Google, Asistan'ın ay sonuna kadar bir milyar cihaz için aktif edileceğini açıkladı

Google, sesli asistanı Google Asistan'ın ay sonuna kadar 1 milyar cihaz için aktif edilmiş olacağını açıkladı.

Google Asistan'ın geçtiğimiz mayıs ayında 500 milyon kullanıcıya sahip olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Şirketin en büyük rakibi diyebileceğimiz Amazon'un Alexa'sı ise şu anda 100 milyon cihazda kullanılıyor. Eğer Google, bir milyarlık hedefine sorunsuz bir şekilde ulaşırsa Amazon'un kişisel asistanına ciddi bir fark atmış olacak. Ancak bu noktada Google Asistan'ın diğer şirketler tarafından Android cihazlara yüklendiğinin altını çizelim. Ayrıca yapılan son analizlere göre Google Asistan'ın Alexa’dan daha akıllı ve daha sezgisel olarak tanımlandığını da belirtelim.

Asistan'ın eylemlerinin daha kolay keşfedilebilmesi için geçtiğimiz ocak ayında bir rehber yayınlayan Google, her ne olursa olsun 1 milyar cihaz hedefinde büyük bir başarıya ulaşmış olacak. Fakat bu bir milyar cihazın aynı evde yaşayan bireylere ait cihazlar olabileceğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Zaten Google da Home'a entegre edilebilen Google Asistan ile bundan farklı bir şey hedeflemiyor.

Google Asistan, Türkiye için App Store'da aktif

İki yıl önce Fransa, ABD, Japonya gibi ülkeler için aktif edilen Google Asistan'ın iOS sürümü, şimdi Türkiye için de aktif edildi. iOS cihazlar için App Store'dan indirmenin mümkün olduğu Google Asistan, Haritalar, Takvim ve Fotoğraflar gibi birçok uygulama ile entegre şekilde çalışıyor. Google'ın sesli asistanı ile tıpkı Siri'de olduğu gibi arama yapabilme, mesaj atabilme, e-postaları kontrol edebilme gibi komutları gerçekleştirmek de mümkün oluyor. iOS güncellemesiyle birlikte Google Asistan'ın, Apple cihazlarında varsayılan olarak karşımıza çıkan Siri ile rekabetinin ne kadar ciddi olabileceği ise şimdilik merak konusu. Anlaşılan detaylar için bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.