Apple'ın Samsung'la televizyon özelinde iş birliğine gitmesi ne anlama geliyor?

Apple geçtiğimiz günlerde iTunes kütüphanesinin yeni nesil Samsung akıllı televizyonlar ile birlikte kullanılabileceğini açıklamıştı. Bu haberimizde ise bu iş birliğinin doğurduğu soru işaretlerine yakından bakacağız.
Apple'ın Samsung'la televizyon özelinde iş birliğine gitmesi ne anlama geliyor?

Geçtiğimiz günlerde sürpriz bir karar alan Apple, iTunes kütüphanesinin yeni nesil Samsung akıllı televizyonlar ile birlikte kullanılabileceğini açıklamıştı. Kısacası eğer yeni nesil bir Samsung akıllı televizyona sahipseniz iTunes tarafından sunulan dizi, film veya tv şovlarını televizyonunuz aracılığı ile tüketebileceksiniz.

iTunes desteğinin sadece 2018 yılında kullanıma sunulan ve 2019 yılında kullanıma sunulması planlanan yeni nesil Samsung akıllı televizyonlar için sunulduğunu da belirtelim. Aynı zamanda bu televizyon modelleri Apple'ın kablosuz stream standardı olan AirPlay 2 desteğine de sahip olacaklar.

CES 2019'dan rol çaldı

Dışardan rakip gibi görünen iki firmanın böyle bir iş birliğine gitmesi teknoloji dünyası açısından oldukça iyi bir karar olsa da çeşitli soru işaretlerinin doğmasına da neden oluyor. Öncelikle bu haberin dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından biri olan ve Apple'ın katılmadığı CES 2019'dan (Consumer Electronics Show) hemen önce duyurulması oldukça manidar.

Tüm teknoloji dünyası CES 2019'a yoğunlaşmışken Apple, böyle bir haberi duyurarak dikkatleri tekrar üzerine çekmiş oldu. Bu anlaşmadaki ilk soru işareti Samsung'un akıllı televizyonlarının iTunes kullanıcılarının verilerini takip edip edemeyecekleriydi. Sonuçta Apple'ın güvenlik konusuna odaklanan bir firma olduğunu unutmamak gerekir.

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre Samsung'un akıllı televizyonları iTunes kullanıcılarının verilerin takip edemeyecek. Fakat iTunes'un Samsung'un akıllı asistanı olan Bixby ile entegre bir şekilde çalışacağını da aktaralım. İkinci soru işareti ile Samsung'un akıllı televizyonunda çalışacak olan iTunes uygulamasını kimin geliştireceği.

Samsung'un akıllı televizyonları firmanın kendi üretimi olan Tizen işletim sistemini kullanıyor. Apple'ın içinde Tizen işletim sistemi için uygulama geliştiren bir takım mı var yoksa iTunes'un Tizen uygulamasını Samsung mu geliştirecek bu konu hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Gelelim 3. soru işaretine. iTunes'un ve AirPlay 2 desteğinin Samsung akıllı televizyonlara gelmesinin ardından bu televizyonlara sahip olan kullanıcılar neden Apple TV satın alsınlar? Kısacası Apple, bu hamlesi ile potansiyel Apple TV müşterilerini kaybetmiş oldu.

Gelelim son ve asıl önemli olan sorumuza. Apple neden iTunes desteği de olan ve tamamen kendi yazılımını kullanan bir televizyon üretmiyor? Apple'ın rakipleri olan Roku ve Amazon çeşitli iş birlikleri ile benzer çözümler geliştirdiler. Fakat Apple, kendi televizyonunu üretmek yerine Samsung televizyonlar için iTunes desteği sağlamayı uygun görüşmüş gibi görünüyor. Bu soruların cevaplarına ulaştıkça detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.