Marc Andreessen: VR, AR'dan 1000 kat daha büyük olacak

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Amerikalı girişimci, yatırımcı ve yazılım mühendisi Marc Andreessen, sanal gerçekliğin (VR) geleceği hakkında yorum yaptı.
Marc Andreessen: VR, AR'dan 1000 kat daha büyük olacak

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Amerikalı girişimci, yatırımcı ve yazılım mühendisi Marc Andreessen, sanal gerçekliğin (VR) geleceği hakkında yorum yaptı. Hazırladığı podcastte düşüncelerini paylaşan Ansreessen, tartışma yaratabilecek konulara parmak bastı.

Marc Andreessen, birçok uzmanın görüşünün aksine VR'ı, geleceğin aracı olarak gördüğünü açıkladı. Tartışmalı ifadesi, her zamane günlük yaşamı önemli ölçüde kolaylaştıran artırılmış gerçekliğin (AR) yararlarına odaklanan birçok teknik uzmanın görüşü ile çelişiyor.

Andreessen'e göre, VR'ın geleceği, AR'ın geleceğinden 1000 kat daha büyük olacak. Bu ifadenin nedeni, esasen eğlence faktöründe ve gerçek dünyadan kopma eğiliminin artması olarak görülüyor. Bu yüzden çoğu insanın yaşam ortamının çok heyecan verici olmadığı iddiasını ortaya koyuyor. Andreessen, bunlardan kurtulmak için büyük bir dürtü var. Sonuçta, bu arzu, dijital nesnelerin gerçek dünyaya yerleştirilmesine izin veren AR'nin yarattığı hislerden daha ağır basılacağına yönelik bir düşünce hakim.

“Dünya halkının sadece% 0,1 ila 1'inin sabahları uyandıkları bir ortamda yaşadıklarını ve 'Vay, burada görülecek çok ilginç şeyler var' diye düşündükleri görüşündeyim. Çoğu insan böyle yerlerde yaşamıyor. Buna göre, VR'de yaratabileceğimiz ortamlar fiziksel benzerlerinden çok daha ilginç olacak."

Elbette, AR'yi geleceğin inanılmaz bir potansiyeli olan önemli bir teknoloji olarak görüyor. Ortaya çıkan fırsatlar, hem iş hem de eğlence için tamamen devrim yaratabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.