Amazon, 100 milyon Alexa ürünü satıldığını açıkladı

Amazon, 100 milyon Alexa ürünü satıldığını açıkladı

2018 yılı Jeff Bezos için oldukça heyecanlı bir yıl oldu. Kurucusu olduğu teknoloji devi Amazon, Eylül ayında değeri 1 trilyon dolara ulaşarak NASDAQ'da Apple'dan sonra dünyanın en değerli markası oldu.

Jeff Bezos'un servetine şimdilik küçük bir katkısı olan Akıllı Ses Asistanları'nın ise geleceği parlak. Alexa'sı ise Echo'larda trendsetter olan Amazon, konu bu ürünlere yönelik satışlara geldiğinde ise açıklama yapmakta oldukça ketum davranıyor. Noel ve yeni yıl gibi ürün talebinin yüksek olduğu sezonların ardından ise çoğu zaman konuya yönelik yuvarlak rakamlar duyuyoruz.

Şirket bugünlerde yine akıllı ses asistanının satışları ile gündemde. The Verge'de yer alan habere göre şimdiye kadar 100 milyon Alexa'sı ürün satıldı. Ancak bu konuda bir antiparantez açmakta fayda var. Amazon, 100 milyona yakın satılan Alexa cihazı ile, ABD'de 2015'teki ilk Echo lansmanından bu zamana kadarki süreye bir atıfta bulunmuş olabilir. Ayrıca, satışlar yalnızca doğrudan Amazon tarafından satılan cihazlar ile mi yoksa gerçekten de piyasadaki tüm Alexa cihazlarıyla ilgili olup olmadığına yönelik belirsizliğini koruyor. Her Alexa cihazıAmazon sunucularına bağlı olduğundan, tüketiciler doğrudan teknoloji devinden satın alınmasalar bile, Amazon Alexa yüklü aygıtların miktarını kolayca belirleyebilir.

Hatırlayacağınız üzere yaklaşık 4 ay önce Amazon, son derece stratejik yaklaşımlar gösterdiklerini kanıtlayan özel bir etkinliğe ev sahipliği yapmıştı. Hardware Event adı altında yapılan etkinlikte yeni Echo Dot başta olmak üzere Alexa'yı otomobillerin içine taşıyacak Echo Auto, Alexa desteği olan duvar saati hatta Alexa destekli mikrodalga fırınını bile tanıtmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.