İşletmeler ve içerik üreticiler için Instagram Presets kullanımının faydaları

İşletmeler ve içerik üreticiler için Instagram Presets kullanımının faydaları

Instagram Presets bir süredir özellikle içerik üreticileri ve markalar tarafından tercih ediliyor. Büyümek isteyen işletmelerin ve Influencer olmayı hedefleyen micro içerik üreticilerinin kullanabileceği bu yöntemin avantajlarını hep birlikte inceleyelim.

Öncelikle bilmeyenler için açıklayalım. Instagram Presets, internetten indirdiğiniz ve Adobe Lightroom. gibi bir düzenleme aracı üzerinden fotoğraflarınıza uygulayabildiğiniz önceden hazırlanmış filtrelere verilen isimdir.

Her Instagram Preset’i, fotoğraflarınıza ekleyebileceğiniz bir grup düzenleme ve efekt içerir. Bu presetleri farklı kaynaklardan telefona ya da bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Ancak bu seçeneği tercih etmek istemiyorsanız, kendi presetlerinizi oluşturabileceğinizi de belirtelim.

Zaman kazandırıyor

Fotoğraf düzenlemek sosyal medya yöneticilerinin zamanını alabiliyor. Bu anlamda Instagram Presets kullanmak fotoğrafları tek dokunuşla kolayca düzenlenmesini sağlıyor. Aynı zamanda her bir fotoğrafın parlaklık veya netlik ayarlarını doğru ayarlamak için verilen uğraş da rafa kalkmış oluyor. Bunun yerine kullanıcılar önceden hazırlanan ayarları hızlıca uygulayabiliyor.

Örneğin fotoğrafçı Piotr Kulczycki preset kullanmanın fotoğraf düzenleme iş yükünü 5 kat azalttığını belirtiyor. Tek bir seferde bir bir grup fotoğrafı düzenleyebilmek de bunun önemli bir parçası. Kullanımın kolaylığı ve otomatize olması ise bu süreci ciddi anlamda hızlandırıyor.

Uyumlu ve istikrarlı görünüm

Presets kullanmak, fotoğraf düzenleme sürecinizi kısaltmanın yanı sıra Instagram profilinizde istikrarlı bir görünüm yakalamanızı sağlar. Bir işletme olarak Instagram profiline kazandıracağınız İstikrar ve aşinalık hedef kitlenizin sizi ve temsil ettiğiniz değerleri daha iyi tanımasını sağlar. Bu da size marka bilinirliği ve müşteri sadakati kazandırır.

Instagram profilinizi işletmeniz için bir portfolyo olarak görebilirsiniz. Bu anlamda markanızın hitabetine ve estetik değelerine uyum sağlamayan fotoğraflar kullanıcının gözüne batacak ve ayrışacaktır.

Uyum konusunda yurtvdışında Elsie Larson’ı, Türkiye’den de Betül Bora (dokuzuncukat) ve Ahmet Erdem’i örnek gösterebiliriz. Kullanıcıların gördüğünde tanıyabileceği bir renk paleti, hem içerik hem de marka olarak öne çıkmanızı sağlayacaktır.

Instagram Presetleri kullanarak içeriklerinizin görsel dilinde istikrarı yakalayabilir, marka değerinizi ilk bakışta tüm profilinize yansıtabilirsiniz.

Gönderi Kalitesindeki Artış

Instagram Presets kullanarak bir görseli düzenlemek herhangi bir görselin kalitesini ortalamadan çok daha yukarı taşıyor. Örneğin karanlık, düşük kontrasta sahip bir görsele preset uygulayarak onu canlı ve yüksek kaliteli bir görsele dönüştürebiliyorsunuz.

Gönderilerinize Instagram presets kullanarak hazırladığınız fotoğraflar eklemek, takipçilerinize onları önemsediğinizi gösterecektir. Özen gösterilerek hazırlanmış içerikler sayesinde takipçilerinizin içerik tüketimi deneyiminin değeri de artacaktır. Böylece görsel anlamda, işletmenize değer katan içeriklerle birlikte dönüşümleriniz de artış gösterebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.