MacBook Pro almak yerine yeni MacBook Air almanız için 5 neden

Bu haberimizde ise sizler için MacBook Pro almak yerine yeni MacBook Air almanız için 5 nedeni sıralayacağız.
MacBook Pro almak yerine yeni MacBook Air almanız için 5 neden

Geçtiğimiz Ekim ayının son günlerinde yenilenen MacBook Air modelinin karşımıza çıktığını sizlere aktarmıştık. Hem tasarım hem de ekran anlamında önemli değişiklikler yaşayan yeni MacBook Air, yine Apple tarafından üretilen MacBook Pro 13 inç modeline oldukça benziyor.

Hem tasarım hem de fiyat anlamındaki benzerlikler nedeniyle MacBook Pro 13 inç ve yeni MacBook Air uzun zamandır kıyaslanıyorlar. Hem ülkemizde hem de yurt dışında iki modelin fiyatları arasında oldukça az sayılabilecek bir fark bulunuyor.

MacBook Pro 13 inç modeli 1200 dolar, yeni MacBook Air modeli ise 1000 dolar fiyat etiketine sahip. Ülkemizde ise MacBook Pro 13 inç modeli 9 bin 799, yeni MacBook Air modeli ise 9 bin 199 TL fiyat etiketinden satılıyor. Bu haberimizde ise sizler için MacBook Pro almak yerine yeni MacBook Air almanız için 5 nedeni sıralayacağız.

Daha hafif

Yıllarca MacBook ailesinin en hafif ürünü olarak kalan MacBook Air, 12 inçlik MacBook modelinin tanıtılması ile birlikte bu ünvanı kaybetmişti. Yeni MacBook Air modeli de tıpkı eski modellerde de olduğu gibi hafifliği ile ön plana çıkıyor. MacBook Pro 13 inç modeli 1,37 kg ağırlığa sahipken, yeni MacBook Air modeli ise 1,25 kg ağırlığında.

Daha uzun pil ömrü

Daha hafif bir model olmasına rağmen MacBook Pro 13 inç modelinden daha uzun bir pil ömrü sunan yeni MacBook Air, yaklaşık 12 saatlik bir pil ömrü sunuyor. Daha pahalı olan MacBook Pro 13 inç modeli ise 10 saat batarya ömrü sunuyor.

Genel anlamda daha ince

Şaşırtıcı olsa da en kalın noktalara bakıldığında MacBook Pro 13 inç modeli yeni MacBook Air'dan daha ince. MacBook Pro 13 inç modelinin tamamı 1,49 cm kalınlığındayken MacBook Air modelinin en ince noktası 0,41, en kalın noktası ise 1,56 cm kalınlığında. Kısacası MacBook Pro modelinden farklı olarak ön kısımlara doğru incelen bir tasarıma sahip olan yeni MacBook Air, genel anlamda MacBook Pro 13 inç modelinden daha ince.

Tüm yeni MacBook Air modellerinde Touch ID mevcut

Yenilenen MacBook Air modelinin tüm konfigürasyonları Touch ID desteğine sahip. Fakat daha pahalı bir model olan MacBook Pro 13 inçin standart modelinde Touch ID desteği bulunmuyor. Sadece daha pahalı olan Touch Bar'lı modellerde Touch ID desteği mevcut.

Tüm MacBook Pro modellerinden daha ucuz

Arada az sayılabilecek bir fiyat farkı olduğundan yukarıda da bahsetmiştik. Yenilenen MacBook Air tüm MacBook Pro modellerinden daha uygun fiyatlarla satılıyor. Her iki ailenin standart modellerinin fiyatlarını karşılaştırdığımızda ise MacBook Air modelinin ülkemizde 600 TL yurt dışında ise 200 dolar daha ucuz olduğunu görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.