2018 yılında her sektörden 19 bin 248 girişimi inceleyen ve 9 bin 210 girişimi değerlendirmeye alan Tarvenn, 843 farklı girişim ile yüz yüze görüşme yaptı. 9 girişime yatırım kararı alan Tarvenn Ventures, gıda, sağlık, tarım, enerji, oyun, e-ticaret ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren girişimlere yatırım yaptı. Yatırım yapılan girişimlerin ortalama değerlemeleri 1,7 milyon TL olurken, ortalama hisse oranı ise yüzde 14 olarak açıklandı.
Tarvenn, "Akıllı Sermaye" modeli ile bilgi, tecrübe ve bağlantıları da girişimlere sunmayı hedefliyor. Şirket, danışmanlık hizmetlerini, bağlantılarını, stratejik iş birliklerini, operasyonel bilgi ve deneyimini de ücretsiz olarak girişimlerin kullanımına açıyor.
Aylık gelirlerde yüzde 39 büyüme
Her yatırım yapılan girişime aylık ortalama 9 farklı kişi ile 67 saat harcayan Tarvenn, girişimlere en çok iş geliştirme, satış ve finans konularında destek oluyor. Yatırım sonrasında ise girişimler ortalama 19 gün içerisinde ilk faturalarını kesmiş ve gelir elde etmiş oluyorlar. Bu girişimler ortalama 84 gün içerisinde ise karlı hale geçiyor. Her girişim gelir bazında aylık ortalama yüzde 39 büyüyor. Yatırım sonrasında Tarvenn’in tüm girişimleri gelir elde etmeye başlıyor ve yüzde 67’si karlı duruma geçiyor.
Danışmanlık hizmetleriyle ilgili verileri de paylaşan Tarvenn, 2018 yılında Türkiye başta olmak üzere 6 farklı ülkede 26 firmaya danışmanlık hizmeti sundu. Şirket Değerlemesi Hizmeti verilen firmaların toplam değeri 847 milyon TL olurken; şirket satışı, birleşme ve satın alma işlemlerinde Tarvenn’in rol aldığı firmaların değeri ise 139 milyon TL olarak açıklandı. Sunduğu diğer stratejik danışmanlık hizmetleri ile müşterilerine 92,4 milyon TL fayda sağlayan şirket, en çok talep alan hizmetlerinin Şirket Satışı, Birleşme ve Satın Alma (M&A) Danışmanlığı, Girişim Fonu Yönetimi Danışmanlığı ve Girişim Dönüşüm Danışmanlığı olduğunu söyledi.
Tarvenn tarafından yayınlanan ilgili infografiği aşağıdan inceleyebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap