StoryReplay indirilebilir Instagram Hikaye Arşivi oluşturuyor

StoryReplay indirilebilir Instagram Hikaye Arşivi oluşturuyor

Ünlülerin ve Influencerların sıkı takipçilerine müjde; kaçırdığınız Instagram Hikayelerini artık StoryReplay üzerinden izlemeniz mümkün. Hatta sadece izlemekle yetinmeyenlerin Hikayeleri indirme şansına kavuşacağını da ekleyelim.

Bir web aracı olan StoryReplay, takip ettiğiniz Influencer ve ÜnlülerinHikayelerini arşivlemenizi sağlıyor. Ancak bir ünlünün ya da Influencerı bu sisteme kaydetmek ve bunun için önce istek göndermeniz gerekiyor. İstek gönderirken aynı zamanda mail adresinizi bırakmanız gerektiğini de belirtelim.

Francis Kim tarafından üretilen StoryReplay, aynı zamanda Instagram'ın geçici formatını tamamen kalıcı bir arşive de dönüştürmüş oluyor. Örneğin siteye eklenen profillerden fakesickness'ın binden fazla hikayesi görüntülenebiliyor ve daha da önemlisi indirilebiliyor.

Açıkçası bu araçla ilgili ilk akla gelen şey, kullanıcıların kendi hikayelerini bu sistem üzerinden arşivlemesi oluyor. Ancak siteye eklenen profiller herkes tarafından görüntülenebileceği için ünlüler veya Influencerlar gibi çok takipçiye sahip hesapların eklenmesi daha akla yatkın. Ayrıca sanıyorum kimse Instagram'da paylaştıklarının bir başkasının harici diskinde olmasını istemez.

Bu arada Instagram'ın içerik ve gizlilik politikası uyarınca StoryReplay'de depolanmaya açılan bu içeriklerin hesap sahipleri tarafından kaldırtılması da olası. Yine de StoryReplay'in hayranların ve tabi ki stalkerların favori aracı olmaya aday olduğunu söyleyebiliriz.

Merak edenler için aracın backend'inin Node.js ve Express'de yapıldığını söyleyelim, template için Jade kullanılırken sunucu olarak AWS tercih edilmiş. Crawler ise Puppeteer kullanıyor. 3 ay önce Product Hunt'ta yerini alan ürünün Instagram Hikayeler'deki Yakın Arkadaşlar özelliğinden nasıl etkilendiği henüz bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.