Kişiye özel online film tavsiyesi platformu: StayIn

StayIn adlı web sitesi, minik bir anket karşılığında kullanıcılara sevebilecekleri filmleri öneriyor.
Kişiye özel online film tavsiyesi platformu: StayIn

Dijital yayın platformları günden güne hayatımızda daha fazla yer edinmeye devam ediyor. Ancak kimi zaman Netflix'te, BluTV'de ya da puhutv'de izleyecek bir şeyler bulamıyor, akabinde bildiğimiz eski yöntemlere geri dönüş yapıyoruz. Herhangi bir film izlemek istediğim zaman yaptığım ilk iş IMBD'deki listelere göz atmak oluyor, ancak kimi zaman aramaktan yoruluyor ve karşıma çıkan rastgele bir filmi izlemeye başlayabiliyorum. StayIn adlı web sitesi ise bu karmaşıklığı ortadan kaldırmayı hedefleyerek minik bir anket karşılığında size sevebileceğiniz filmleri öneriyor.

Sadece web üzerinden ulaşabileceğiniz StayIn'in çalışma prensibi gerçekten çok basit. Platforma ister Facebook hesabınızla, isterseniz Google hesabınızla üye olabiliyorsunuz. Dilerseniz misafir olarak da giriş yapabiliyorsunuz, ancak misafir girişinin pek efektif olmadığını en baştan belirtelim. Çünkü birkaç anket sonrasında otomatik olarak sizden üye olmanız isteniyor. Herhangi bir kategori seçimi yapmadan karşınıza tek tek sorular çıkmaya başlıyor. "Suç filmlerini seviyor musun? Alman sinemasını tercih eder misin? Güçlü kadın karakterleri mi görmek istersin?" gibi bir dizi sorunun ardından o soruların cevaplarından yola çıkarak karşınıza bazı filmler sıralanıyor. Siz de buradan tercih ettiğiniz filmi, kendi yöntemlerinizle bulup izleyebiliyorsunuz.

StayIn'in mantığı her ne kadar güzel olsa da platformda büyük eksiklikler olduğunu söyleyebilirim. Zira bir filmi seçtiğinizde StayIn sizi hiçbir yere yönlendirmiyor. Ne bir internet sitesi ne de bir fragman karşınıza çıkıyor. Vaziyet böyle olunca da platformun yaptığı arkadaş tavsiyesinden öteye geçemiyor. Belki de StayIn, IMBD, Rotten Tomatoes gibi internet siteleriyle ya da filmlerin resmi fragmanlarıyla bağlantılı olarak faaliyet gösterse çok daha güzel bir yerlere gelebilir, ancak platform bu haliyle sıradan bir tavsiye sitesi olarak anılmaya devam edecek gibi duruyor.

StayIn'i merak edenler ve film konusunda bir tavsiyeye ihtiyaç duyanlar platforma buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.