Excel tablosu hazırlar gibi uygulama hazırlamanıza imkan veren araç: Calcapp

Excel tablosu hazırlar gibi uygulama hazırlamanıza imkan veren araç: Calcapp

Kullanışlı olduğu kadar hikayesini de beğendiğim bir araç olan Calcapp tam olarak ihtiyaçtan ortaya çıkan ve ürünleşen bir araç. Hikayesi ile başlayalım İsveçli bir geliştirici olan David Polberger doktor olan babasının bir ihtiyacını çözebilmek amacıyla bir uygulama geliştiriyor ve bu uygulamayı babasının çalıştığı hastaneye satıyor. Daha sonra ilaçların dozajının ayarlanabildiği ve hastane çalışanlarını excel satırlarından kurtardığı bir uygulama ihtiyacı daha doğuyor ve bunu da geliştirip hastaneye satıyor. Hastanenin ihtiyaçlarının çoğunlukla excel tablolarından kurtulmak olduğunu görünce kendi işini kolaylaştıracak bir araç hazırlıyor ve böylece Calcapp ortaya çıkıyor.

Calcapp, uygulama geliştirme işini excel tablosunda fonksiyon yazmak ve tablolar oluşturmak kadar kolay hale getiren bir araç. Her geçen gün farklı özellikler eklenen Capcapp şu anda beta ve bu nedenle ücretsiz. İhtiyacınız olan bir uygulamayı creator sayfası üzerinden oldukça hızlı bir şekilde geliştirebilir ve mobil tarayıcılarda sorunsuz görünecek şekilde yayına alabilirsiniz veya dilerseniz telefonlara kurmak için apk ve ipa dosyası alabilirsiniz.

Uygulamanızı eğer tarayıcı üzerinden yayına alırsanız Calcapp sizi bulutta barındırıyor ve böylece herhangi bir sunucu sorununuz da olmuyor. Bu nedenle betadan çıkınca aylık bir abonelik modelinin başlayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Özelleştirme imkanı ve kolaylığı yanında eğitici yönü de oldukça başarılı olan Calcapp, herhangi bir programlama veya uygulama geliştirme bilgisine ihtiyaç duymuyor ve sizi adım adım yönlendirebilecek bir eğitim sayfasıyla destekliyor.

Profesör babanın mühendis oğluyla beraber geliştirdiği bu araç ilerleyen dönemlerde bir çok kişinin hayatını kolaylaştıracak gibi görünüyor. Düzenli kullanılan mikro araçlara ihtiyacınız varsa denemenizi tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.